1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Mitu Tallinna kooli alustavad uut õppeaastat põhjalikult uuenenud majas
Mitu Tallinna kooli alustavad uut õppeaastat põhjalikult uuenenud majas

Mitu Tallinna kooli alustavad uut õppeaastat põhjalikult uuenenud majas

Merivälja kool
Foto: Merivälja kool

Ehte Humanitaargümnaasium, Õismäe Kool ja Kadrioru Saksa Gümnaasium alustavad uuel kooliaastal õppetööd täielikult renoveeritud koolimajas, Merivälja kool saab aga mahuka juurdeehituse ja võimla.

Merivälja Kooli juurdeehitus võimaldab õpilaste arvu 130 võrra kasvatada. „Kahtlemata on Pirital väga suur vajadus täiendavate koolikohtade järele ning Merivälja kooli juurdeehitus leevendab koolikohtade nappust kiirelt kasvanud rahvaarvuga linnaosas oluliselt,“ ütles abilinnapea Mihhail Kõlvart.

Kõlvart lisas, et uute õppekohtade lisandumine võimaldab koolil korraldada õppetööd ühes vahetuses ning praegu kuueklassiline kool on plaanis muuta täiemahuliseks põhikooliks.

„Lisaks täiendavatele klassiruumidele saab Merivälja kool ka uue võimla. Õismäe Kool asub aga algavast õppeaastast hoopis teises kohas ja hakkab kandma ka uut nime – Kadaka Põhikool,“ ütles Kõlvart. „Kool kolib tühjalt seisnud, nüüd aga täieliku uuenduskuuri läbinud koolimajja Mustamäel aadressil Vilde tee 120.“

Ehte Humanitaargümnaasium ja Õismäe Kool alustavad õppetööd põhjaliku noorenduskuuri läbinud koolimajas juba 2. septembril.

„Ka Kadrioru Saksa Gümnaasiumi esimese koolipäeva aktused toimuvad vastremonditud majas Gonsiori 38. Koolimaja valmimisega läheb aga veel aega, sest tööde käigus ilmnes probleeme, mida ehitaja ei osanud ette näha,“ nentis Kõlvart. „Leian siiski, et vaatamata objektiivsetele põhjustele oleks ehitaja pidanud lepingu täitmiseks rohkem pingutama. Julgen aga lubada, et õppetöö saab uuenenud koolimajas alata juba esimese õppeveerandi jooksul.“

Kõlvarti sõnul rekonstrueeriti kõik need koolihooned täielikult, sh fassaadid, siseruumid, köögid, tehnosüsteemid jne, kõik hooned sisustatakse ka uue mööbliga.

Kihnu lasteaias ning Merivälja Kooli uues osas algab õppetöö aga kavakohaselt oktoobris. Tänavu maikuus asutatud Kihnu lasteaia tarbeks renoveeriti varem Tallinna Läänemere Gümnaasiumi käsutuses olnud hoone. Uues lasteaias avatakse kaksteist rühma, kus saab koha ca 260 last.

Kõlvarti sõnul investeerib Tallinn tänavu koolidesse ja lasteaedadesse kokku 17,7 miljonit eurot, sh koolidesse 13 miljonit ning lasteaedadesse 4,7 miljonit eurot. Lisaks täiendatakse kokku miljoni krooni ulatuses lasteaedade mänguväljakuid.

„Alates 2007. aastast on Tallinna juurde loodud üle 4000 lasteaiakoha, sh viis uut lasteaeda,“ ütles Kõlvart. „Sel aastal lisandub veel ligikaudu 750 lasteaiakohta, lisaks uue Kihnu lasteaia 12 rühmale avame aasta lõpuks kokku 21 täiendavat rühma olemasolevates lasteaedades.“

Kõlvarti sõnul on plaanis luua perioodil 2013-2021 juurde ligikaudu 4900 lasteaiakohta.

Head Uudised GoodNews