1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. MoeKunstiKino üllatab dokumentaali “McQueen” lisaseansiga
MoeKunstiKino üllatab dokumentaali “McQueen” lisaseansiga

MoeKunstiKino üllatab dokumentaali “McQueen” lisaseansiga

Möödunud nädalal lõppenud moefilmide festivali MoeKunstiKino programmi kuulus värskelt valminud dokumentaalfilm “McQueen”, mille neli seanssi linastusid täissaalidele. Publiku suure huvi tõttu otsustasid festivali korraldajad teha moegeenius Alexander McQueeni elust rääkivale filmile novembrikuus lisaseansi.

Film peegeldab McQueeni loomingu metsikut ilu, julgust ja elujõulisust. See on intiimne pilguheit radikaalse ja lummava moegeeniuse ühtaegu piinatud ja lennukasse maailma, mille mõju moemaailmale on olnud mõõtmatu.

“Meie huvi Alexander McQueeni vastu põhines pigem Tuhkatriinu lool,” rääkis filmi režissöör Ian Bonhôte festivalile antud intervjuus. “Sellel, kuidas noorest trullakast Londoni töölisklassi poisist Leest sai Alexander, üks kõigi aegade tuntumaid moedisainereid.”

Filmitegijate eesmärgiks oli rääkida inimestega, kes tundsid moeloojat maast madalast kuni elupäevade lõpuni. “Filmitegijatena tajusime, et vaatajad ootavad meilt ausust ja siirust,” lisas režissöör. “Moedisaineritest tehtud filmides kasutatakse sageli ühtesid ja samu “moe”-inimesi, mis minu meelest peletab moekaugema publiku eemale. Inimesed suhestuvad paremini lähedaste ja sõpradega kui lihtsalt kuulsate nägudega.” Filmi “McQueen” autorid tahtsid tungida moetööstuse kardina taha ja näha, kes Lee Alexander McQueen tegelikult oli.

Dokumentaalfilmi “McQueen” lisaseanss toimub 11. novembril kell 15.00 kinos Sõprus. Film on ingliskeelne, sellel on eestikeelsed subtiitrid. Filmile teeb sissejuhatuse moelooja Britt Samoson. Piletid on müügil Piletilevis.