1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Mõisakoolide programm ootab taotlusi
Mõisakoolide programm ootab taotlusi

Mõisakoolide programm ootab taotlusi

Kultuuriministeeriumi mõisakoolide programm ootab taotlusi 2013. aasta taotlusvooru, taotluste esitamise tähtaeg on 4. märts.

Kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste osakonna nõuniku Liina Jänese sõnul on toetus mõeldud ennekõike ajalooliste mõisahoonetega seotud arendustegevusteks. „Oodatud on taotlused, mis aitavad kaasa mõisaansamblite mitmekülgsele kasutamisele kogukonna heaks ning avavad need hooned külastajale,“ märkis Jänes.

„Igasuvine mõisakoolide külastusmäng on oma huvilised juba üles leidnud, programmiga soovime toetada teisigi tegevusi, mis annaksid põhjuseid veelgi enam mõisaid külastada,“ lisas Jänes.

Sealjuures saab toetust taotleda mitmesugusteks koolitusteks, õppepäevade ja laagrite korraldamiseks, näituste ja trükiste koostamiseks. Toetust võib taotleda ka mõisakompleksidega seotud väikeettevõtluse arendamiseks.

Peale selle toetatakse muinsuskaitseliste uuringute läbiviimist, muinsuskaitse eritingimuste koostamist, hoonete restaureerimis- ja remondi projektide koostamist teostatavusanalüüsi olemasolul ning väärtuslike hoonedetailide avariitöid.

Mõisakoolide programmi eesmärk on toetada endistes mõisahoonetes tegutsevate koolide kujundamist kohaliku haridus- ja kultuurielu keskusteks ning tutvustada avalikkusele senisest enam mõisakoolides leiduvaid kultuuriväärtusi.

Kultuuriministeerium toetab mõisakoole juba alates 2001. aastast, mil alustati esmakordselt riikliku programmiga. Möödunud aastal kinnitati uuendatud programm aastateks 2012–2016. 2013. aasta eelarvest on kultuuriministeerium kavandanud mõisakoolide toetuseks 137 999 eurot.

Head Uudised GoodNews