1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Mõjukad Eesti ja Bahreini naised ühendasid jõud
Mõjukad Eesti ja Bahreini naised ühendasid jõud

Mõjukad Eesti ja Bahreini naised ühendasid jõud

MTÜ Eluliin, Rahvusvahelise Politseiassotsiatsiooni (IPA) Eesti osakond ja Luxton Invest ühendasid omavahel jõud, et julgustada naisi võtma ühiskonnas jõulisem positsioon ning tuua esile naiste mõju nii ettevõtluses kui ka riigisektoris.

Koostöö tulemusena saabuvad märtsi keskpaigas Tallinnasse naised ja mehed Eestist Bahreinini, et jõuda sümpoosioni käigus uute loovate lahendusteni, mis aitaks naistel üle saada isikliku potentsiaali realiseerimise ees olevatest sisemistest ja välistest takistustest.

Järgmisel kuul toimuvat sümpoosioni korraldavad väikeettevõtja Kersti Toots, MTÜ Eluliini juhatuse liige Eda Mölder ja IPA Eesti osakonna juhatuse liige Maret Tamra, kes külastasid 2018. aastal Pärsia lahes asuvat Bahreini saareriiki.

Kersti Tootsi sõnul avaldas talle sügavat muljet Bahreini tegusate naiste roll ühiskonnas, millest tulenevalt tekkis koos Eda Mölderi ja Maret Tamraga idee luua ühine arutelukoht, millega julgustada naisi oma unistusi ellu viima.

“Bahreini külaskäigu ajal kohtusin mitmete sealsete organisatsioonide ja ettevõtete esindajatega, kelleks olid intelligentsed, motiveeritud ja avatud mõtlemisega naised. Tundsin, et tahan ja pean saadud kogemusi jagama, et julgustada ka teisi naisi rakendama oma potentsiaali ning edendada kultuuridevahelist mõistmist ja tolerantsust,” ütles ta.

Eda Mölder sõnas, et Eluliini sooviks on abistada IWA (International Women`s Assistance) keskuse kaudu erinevatest kultuuridest pärit naisi. “Tahame aidata naistel üle saada isikliku potentsiaali realiseerimise ees olevatest sisemistest ja välistest takistustest”.

Sümpoosioni idee ellukutsuja Maret Tamra lausus, et IPA Eesti osakonna eesmärgiks on arendada rahvusvahelisi kultuurisidemeid, inimeste- ja rahvastevahelist sõprust ning kindlustada rahu püsimist. “Seesugune kontaktide loomine ja koostöö arendamine naisorganisatsioonidega on naiste turvalisuse tagamisel ja rahumeelse elu säilitamisel äärmiselt oluline”.

14.–16. märtsini toimuv sümpoosion “Naised igast ilmakaarest” keskendub kolmele peamisele teemale: “Naised erinevates usundites”, “Naise elu kriisid ja naise elu kriisikolletes” ning “Naised ärimaailmas ettevõtjate ja tippjuhtidena”. Sümpoosionil astuvad üles ligi 20 mõjukat esinejat Eestist ja välisriikidest.

Ühinema on oodatud kõik, kes soovivad luua uusi kontakte, saada teadmisi ning inspiratsiooni üksteiselt ja arutleda, kuidas julgustada naisi oma unistusi ellu viima ja ühiskondi paremaks muutma. Tegemist on apoliitilise sündmusega.

Head Uudised GoodNews