1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Mõtle nimi Valga kinole!
Mõtle nimi Valga kinole!

Mõtle nimi Valga kinole!

ValgaValga Linnavalitsus kuulutas välja nimekonkursi digiajastule üleminevale kinole, mis alustab 31. oktoobrist tegevust Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuse praeguses teatrisaalis Kesk tn 1.
Nimepakkumisi koos selgitustega ootab Valga Linnavalitsus postiaadressile Puiestee tn 8 või e-kirjaga aadressile valgalv@valgalv.ee kuni 30. oktoobrini 2014.

Ettepanekud avalikustatakse 31. oktoobril toimuval Valga kino pidulikul avamisel ja nimi valitakse publiku hääletamise alusel. Parimale nime esitajale kingitakse novembrikuu kino kuukaart.

Konkursi tingimusteks on, et nimi oleks ühesõnaline, eestikeelne ja ainulaadne (ei tohi olla tuntud asutuse nimi).

Uue nime mõte tekkis seoses suurte muudatustega nii sisus kui vormis – Valga kino kolib üle teatrisaali, kuhu on paigaldatud 3D- tehnoloogiat toetav täiesti uus 4K-valmidusega Sony digitaalne kinoprojektor.

Valga kino: digiajastu võimalustega

Valga kinos algab 31. oktoobrist digiajastu, uus tehnoloogia toob kinno uued 3D filmid koos hea kvaliteediga. Filme näidatakse nüüd Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuse teatrisaalis, kus on tagatud mugavus ja hea vaadatavus.

Teatrisaali on paigaldatud 3D-tehnoloogiat toetav täiesti uus 4K- valmidusega Sony digitaalne kinoprojektor. Filme näidatakse nüüd sagedamini ja erinevatel päevadel teatrietenduste ja kontsertide vabal ajal.

Digitaalse kinoprojektori tarninud ja paigaldanud Eestis Sony tehnoloogiat esindava OÜ Miterassa juhi Raivo Krausi sõnutsi ei jää Valga projektsioonitehnika enam alla maailmatasemele. „Sarnane 4K tehnika on Eestis kasutusel vaid vastavatud Viimsi kinos ning nüüd ka ühtse projekti toel Valga ja Võru kinos ja Tartu Elektriteatri art-house kinos,” selgitas Raivo Kraus, lisades: „Sama tehnikaga harjutavad kätt ka Balti Filmimeediakooli tudengid. 4K tehnoloogia on mingil kujul olemas ka Artise kino ühes saalis Tallinnas, Tartu kinodes aga sellist tehnikat kasutusel veel ei olegi.”

Valga uuenenud kino saab külastada 31. oktoobril, kus kell 16 linastub 3D koguperefilm „Maagiline Oz” ja kell 19 pingeline seiklusfilm “Labürindijooksja”. Pidulik kino avamine toimub kahe seansi vahelisel ajal, kell 18, kus kõik osalejad saavad anda oma hääl uue kino nime valimisel.

Ettepaneku koostööks ja projektis “Kinode digiteerimine Lõuna – Eestis: Võrus, Valgas ja Tartu Elektriteatri art-house kinos” osalemiseks tegi Valga ja Võru linnale Elektriteatri juht Andres Kauts. Projekt rahastati Eesti Kultuurkapital poolt 40 000 euroga ja Valga linnavalitsus eraldas oma eelarvest lisaks 30 000 eurot.

Head Uudised GoodNews