1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. MTÜ Ausad Valimised tunnustab Ojulandi avameelsust
MTÜ Ausad Valimised tunnustab Ojulandi avameelsust

MTÜ Ausad Valimised tunnustab Ojulandi avameelsust

MTÜ Ausad Valimised tunnustab Euroopa Parlamendi ja Reformierakonna juhatuse liikme Kristiina Ojulandi avameelsust seoses Reformierakonna e-häälte võltsimisskandaaliga kutsudes kõiki tänaseid ning endisi reformierakondlasi e-valimiste pettustest teada andma.

MTÜ Ausad Valimised juhatuse liikme Siret Kotka sõnul tõstatab Reformierakonna võltsimisskandaalis üha uusi küsimusi, millest tuleks teha tõsiseid ja sügavaid järeldusi. „Kristiina Ojuland kinnitas oma eilsel pressikonverentsil, et Reformierakonnas on valimisalased rikkumised laiaulatuslikumad kui konkreetne sisevalimistel toimunud e-häälte pettus ja selle alased manipulatsioonid on kestnud aastaid. See tähendab, et kõigil neil, kes kunagi Reformierakonna e-hääletussüsteemis on oma e-hääle andnud, on põhjust muret tunda. On selgeks saanud, et e-valimiste pettus on üks osa selle partei mõttemaailmast.  Kas me tõesti usume, et Reformierakond ei käitu riiklikel e-valimistel samamoodi, nagu oma erakonna sees?“ küsib Kotka.  „Reformierakonna juhatuse liikmed juhivad, osad kaudselt, osad otseselt, Eesti riiki ja kui selle partei juhtorganit valitakse valimisi võltsides, on see selgeks ohuks Eesti demokraatiale.“
Siret Kotka sõnul saab demokraatlikus ühiskonnas rääkida ausatest valimistest üksnes siis, kui tõerääkimine on aktsepteeritud ja ka au sees. „Kahjuks on tõerääkimine Eesti ühiskonnas karistatav, sest nagu suure tõenäosusega visatakse Kristiina Ojuland Silver Meikari eeskujul karistuseks avameelsuse ja tõe rääkimise eest Reformierakonnast välja, siis nii sai ka MTÜ Ausad Valimised karistada tõe rääkimise eest ehk siis ligi 2000-eurose trahvi tarbijakaitseametilt e-valimiste ohtudest rääkiva teavituskampaania „E-hoiatus“ korraldamise eest,“ kinnitas Kotka.

Head Uudised GoodNews