1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Muinsuskaitseamet algatas teadustööde konkursi
Muinsuskaitseamet algatas teadustööde konkursi

Muinsuskaitseamet algatas teadustööde konkursi

Foto: Muinsuskaitseamet

Muinsuskaitseamet algatas teadustööde konkursi, et motiveerida üliõpilasi tegelema muinsuskaitse valdkonda puudutavate teemadega ja uurima riikliku kaitse all olevaid mälestisi, aidates sellega kaasa Eesti kultuuripärandi säilitamisele.

Muinsuskaitseamet pakub üliõpilastele muinsuskaitset käsitlevate uurimistööde teemasid, mille järele on praktiline vajadus ning osutab abi teabe kogumisel. Kandideerida saab ka uurimistööga, mille muinsuskaitset puudutav teema on tudengi enda poolt vabalt valitud, teatas amet.

Konkursile on oodatud kandideerima Eestis tegutsevate kõrgkoolide üliõpilased ning välisriigis õppivad Eesti kodakondsusega üliõpilased. Konkursile võib esitada kirjatöö, mis on valminud 2012. ja 2013. aastal.

Magistri- ja doktoriõppe esimene preemia on 500 eurot, teine preemia 300 ja kolmas preemia 200 eurot. Bakalaureuseõppe esimene preemia on 300 eurot, teine preemia 200 ja kolmas preemia 100 eurot.

Töid saab esitada Eesti Teadusagentuuri kodulehel https://www.archimedes.ee/konkursid.

Tööde esitamise tähtaeg on 15. september. Võitjad kuulutatakse välja oktoobris, kui muinsuskaitseamet tähistab oma 20. aastapäeva.

Head Uudised GoodNews