1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. MUPO TULETAB MEELDE I Lehepuhurit võib kasutada üksnes lehtede kokkukogumiseks
MUPO TULETAB MEELDE I Lehepuhurit võib kasutada üksnes lehtede kokkukogumiseks

MUPO TULETAB MEELDE I Lehepuhurit võib kasutada üksnes lehtede kokkukogumiseks

Mupo tuletab meelde, et selle aasta juunis kehtima hakanud uus Tallinna heakorraeeskiri lubab avalikus kohas kasutada lehepuhurit üksnes lehtede kokkukogumiseks. Muul otstarbel on lehepuhurite kasutamine keelatud.

“Kas teadmatusest või vanast harjumusest kasutavad paljud inimesed puhureid igapäevastel puhastustöödel endiselt edasi. Probleem on selles, et puhurite kasutamisel paiskub õhku palju liiva ning tolmu. Kuivade ilmadega lendub see aga laiali autodele, akendele ja inimestele. Lisaks tekitab see müra ning see häirib inimesi, eriti hommikustel aegadel,” selgitab puhuritega kaasnevaid probleeme mupo Kesklinna piirkonna peainspektor Jaanus Kivi.

Kivi sõnul tekivad probleemid enamasti suuremate koristusaladega: “Paraku juhtub pahatihti nii, et koristaja puhub kõnniteel oleva liiva, tolmu ja prahi lihtsalt sõiduteele või haljasalale, mitte ei korja seda hiljem kokku”.

Alates uue heakorraeeskirja vastu võtmisest on mupo inspektorid teinud ainuüksi kesklinna kinnistute omanikele üle kümne märgukirja. Kaebusi puhurite ebaseadusliku kasutamise kohta laekub rahulolematutelt linnelanikelt aga igapäevaselt.

Mupo tuletab veel kord meelde, et uue heakorraeeskirjal peatükk 3 Avaliku koha heakord sätestab järgnevalt:

Avalikus kohas on lubatud lehepuhurit kasutada lehtede kokkukogumiseks. Avalikus kohas on keelatud lehepuhurit kasutada muul otstarbel, millega kaasneb tolmu õhku paiskamine.

Head Uudised GoodNews