1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Mupo turvab koolilapsi
Mupo turvab koolilapsi

Mupo turvab koolilapsi

Sarnaselt eelnevate aastatega saadab Tallinna Munitsipaalpolitsei oma ametnikud esimestel koolipäevadel keerulisemate liiklusskeemidega ülekäiguradadele, et aidata esimestel päevadel kooli minevaid lapsi kohaneda uue olukorraga ja harjuda linnaliiklusega.

„Esimesel septembril oleme väljas keerukamates ja liiklusohtlikumates kohtades, nende koolide läheduses kus jalakäijate ja sõidukite liiklus on kõige intensiivsem.“, selgitas Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti juhataja Aivar Toompere. “ Esimene september on küll laupäev, aga paljud, just kesklinna koolid on otsustanud sellele vaatamata avaaktused ära pidada. Seega keskendume sellel päeval rohkem kesklinna liiklusohtlikumatele kohtadele. Koostöös politseiga ja tuginedes politsei analüüsidele oleme järgmisel nädalal, 3.-5. septembril oma jõududega väljas kõigis linnaosades“.

Toompere sõnul näitab varasem kogemus, et ülekäiguradadel abiks olemisest on päris palju kasu – korrakaitsja kohalolek distsiplineerib autojuhte ja koolijütsid saavad pärast pikka suvepuhkust taas linnas liiklemist harjutada. „Esimesse klassi minejatele aga anname signaali, et oleme olemas ja sekkume-aitame, kui vaja. Samas, täiskasvanutelt ootaks rohkem positiivset eeskuju – on küllalt näha olnud olukordi, kus täiskasvanu rahulikult punase tulega või selleks mitte ette nähtud kohas teed ületab. Väikelaps ema-isa käekõrval võtab selle käitumise kiiresti omaks. Seega, rohkem positiivset eeskuju ja ikka ettevaatust! Soovime kõigile koolilastele turvalist kooliteed, autojuhtidele aga topelt-tähelepanu liikluses“.

Head Uudised GoodNews