1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Mustamäel liiguvad ringi päkapikud
Mustamäel liiguvad ringi päkapikud

Mustamäel liiguvad ringi päkapikud

Advendiaeg on alanud ning alates tänasest võib Mustamäel kohata „jõulukuulutajaid“ – punastes kuubedes asjamehi, piparkoogikott käes ja pühadesoovid suul.

„Mustamäel liiguvad tõepoolest tänavu esmakordselt enne jõule ringi ka usinad päkapikud,“ tunnistab Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats, „nii et soovitan salmid aegsasti pähe õppida, et Jõuluvana abiliste ees mitte häbisse jääda. Päkapikke võib kohata tänaval, parkides, poodides ja mujal, hoidke aga silmad lahti.

Vastus küsimusele, miks ma tahtsin sel aastal Mustamäel näha päkapikke ka päise päeva ajal – mitte ainult et hiilivad öösiti lastele sussi sisse kommi peitma – on lihtne: detsembrikuu oma kuuse- ja küünlalõhnases pühadeootuses on üks maagilisemaid aegu aastas. Miks seda siis peita ainult koduseinte vahele, ka linnaruumis võib ju maagiat rohkem olla. Mustamäe on meie kõigi kodu ja seda kuhjaga väärt.

Aga ka Jõuluvana ei jää tänavu Mustamäele tulemata. 17. detsembril kell 16–18 on Jõuluvana platsis Mustamäe Linnaosa Valitsuse maja ees, 18. detsembril samal ajal Parditiigi pargis, 19. detsembril Mustamäe Elamuste Keskuse ees, 20. detsembril Lepistiku peatuses ja 21. detsembril erandlikult kell 14–16 Mustamäe turul. Kõik, kel salmid selged, on oodatud!“

Kes on päkapikke juba näinud, katsugu juhust kasutada ja nad ka pildile püüda.

Head Uudised GoodNews