1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. MustonenFest toob Tallinna maailmanimega teisitimõtlejad
MustonenFest toob Tallinna maailmanimega teisitimõtlejad

MustonenFest toob Tallinna maailmanimega teisitimõtlejad

Krzysztof Penderecki

Tänavu 1-9. veebruarini Tallinnas, Tartus, Pärnus ning Jõhvis toimuv MustonenFest, mille juhiks ja loominguliseks keskpunktiks on viiuldaja ja dirigent Andres Mustonen, toob Eestisse maailmanimega teisitimõtlejad – heliloojad, kollektiivid ja interpreedid, samuti teosed, mis on mõjutanud maailma muusikakultuuri.

Festivali aukülaliseks on Poola kuulsaim helilooja Krzysztof Penderecki ning festivali avakontserdil kõlab esmakordselt Eestis tema teos “Credo”, Eestit väisab maailmakuulus Läti päritolu tšellist Miša Maiski ning Eesti publikule hästi tuttav viiuldaja Gidon Kremer, esmakordselt astuvad ühel laval koos üles hiljutised muusikalised juubilarid Kremerata Baltica ja Hortus Musicus, iidset vene vaimulikku muusikat esitab Peterburi mungakloostri koor Optina Pustõn, teatraalse väljenduslaadiga Belgia vanamuusikaansambel B’ROCK pakub ühel kontserdil kuulamiseks nii John Cage’i kui ka Antonio Vivaldi loomingut, Art Jazz Quartet pakub jazzivõtmes Bachi ning festivali galakonsert toob Eesti publiku ette Berliini Filharmoonikute tippinterpreedid. Rahvusooperis estonia saab festivali raames vaadata
Georg Friedrich Händeli ooperit “Julius Caesar”, mille muusikaline juht ja dirigent on Andres Mustonen.

“Jätkuv vaimne areng, püüdlemine millegi uue poole, see on pidev positiivne teisitimõtlemise protsess, mis aitab kogu aeg tajuda vaimseid ja kultuurilisi muutusi. Kunstnike puhul on see hädavajalik, ning sama mõttelaadi jagavad kaasteelised olengi tänavuse MustonenFesti kavasse lisanud,” on öelnud Andres Mustonen.

Festivali taust: Andres Mustoneni ja Hortus Musicuse poolt 1989. aastal algatatud barokkmuusikakontsertide sari on aastate jooksul kasvanud mahukaks festivaliks, kandnud erinevaid nimetusi, avardanud ajastupiire, toonud Eestisse hulgaliselt mainekaid muusikuid välismaalt ning jätkab juba teist aastat MustonenFesti nime all.

Festivali juhiks ja loominguliseks keskpunktiks on viiuldaja ja dirigent, mitmekülgne muusik ja isiksus Andres Mustonen.
[iframe src=”http://www.youtube.com/embed/NPEfBFaxJnU”]

Head Uudised GoodNews