1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. Mustpeade maja jätkab džässi- ja kirjandusõhtute traditsiooni
Mustpeade maja jätkab džässi- ja kirjandusõhtute traditsiooni

Mustpeade maja jätkab džässi- ja kirjandusõhtute traditsiooni

Taff klubi23. oktoobrist on džässi ja kirjanduse sõbrad taas igal neljapäeval  Mustpeade majja klubiõhtule oodatud.

TAFF club’i hooaja avaõhtul saab Mustpeade maja Keldrisaalis kuulata Lauri Saatpalu bändi muusika ja luule kava „Isa tuli koju”.

Publiku ette astuvad peale Lauri Saatpalu enda bassimees Marti Tärn, Tanel Ruben trummidel, kitarrist Paul Daniel ja Eesti jazzi kuldvara Raivo Tafenau, kes mängib sedapuhku nii saksofonidel kui akordionil.

„Isa tuli koju” on ühe Metro Luminali loo pealkiri. Ja siin ongi peidus võti või märksõna, mis viitab selle kontserdi põhilisele ideele – nimelt teevad Lauri Saatpalu ja tema bänd artistliku kummarduse Eesti lähimineviku pop- ja rockmuusikale. Kuulda saab mitmeid Vennaskonna, Metro Luminali, uuematest tegijatest näiteks ansambli HU? ja Põhja-Tallinn ning veel paljude teiste populaarsete bändide eeskätt noorema rahva seas laineid löönud lugude esitusi – teada-tuntud lugude uusi ja omanäolisi muusikalisi tõlgendusi.

Järgmisel neljapäeval, 30. oktoobril esitleb San Franciscost tulnud ja Eestisse elama jäänud löökpilliguru Brian Melvinoma uhiuut plaati „Modern Times”.

Tegemist on teatud mõttes märgilise sündmusega, kuna kaasa teeb tema oma bänd (kitarrist Virgo Sillamaa, saksofonist Raul Sööt, kontrabassil Peedu Kass). Melvini stiil lähtub küll mainstream-jazzist, kuid tema loomingulisus ja innovaatilisus on sellised, et kõlavärvid ja rütmid tõotavad tulla vägagi üllatavad.  Luulet loeb klubi kirjandus-hing Wimberg.

Suurt huvi tekitanud sarjas „Kirjanik ja džäss“ on 6. novembril kavas Andrus Kivirähki õhtu. Laval on kirjanik ise koos Jüri Aarmaga, „tema aja“ muusikat teevad Nõgisto ja Timm.

Head Uudised GoodNews