1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Mustpeade majas kõlab kitarrimuusika
Mustpeade majas kõlab kitarrimuusika

Mustpeade majas kõlab kitarrimuusika

9.-15. juunini toimuva Tallinna VIII Kitarrifestivali raames saab Mustpeade majas kuulata suurepärases esituses eri maade kitarrimuusikat.

Festivali avakontsert toimub 9. juunil kell 19.00 ning kannab nime „Põhjamaise kitarrimuusika ilu”. Kontsert on pühendatud Rene Eespere loomingule. Esinevad Donato D’Antonio (kitarr, Itaalia), Tiit Peterson (kitarr), Vahur Kubja (kitarr), Harry Traksmann (viiul), Aurelia Eespere (laul), Neeme Punder (flööt) ja Tauno Saviauk (flööt).

10. juunil esitab Renato Serrano Mustpeade majas Tšiili ja teiste Ladina-Ameerika maade muusikat. Renato Serrano on üks oma põlvkonna väljapaistvamaid tšiili kitarriste, ta on võitnud auhindu enam kui viieteistkümnel rahvusvahelisel klassikalise kitarri konkursil.

Duo Dryades koosseisus Kristina Kuusisto (bandoneon) ja Mari Mäntyla (decacorde) esineb 12. juunil. Kõlab „suurlinnade” (Buenos Aires, Pariis, Helsingi) muusika. 13. juunil astub publiku ette Aquarelle kitarrikvartett, koosseisus Michael Baker, Vasilis Bessas, James Jervis ja Rory Russel. Tegemist on briti ühe juhtivama ansambliga, mis on tuntud oma erakordse kooskõla, suurejooneliste arranžeeringute ning teedrajava repertuaari poolest kitarrikvartettide maastikul. Tallinnas esitatakse muusikat Hispaaniast ja Brasiiliast ning kuulsatest filmidest.

14. juunil astub üles Rémi Boucher, kavas Lecuona, Marchand, Rodrigo, Granados.
Boucher on üks tunnustatumaid klassikalise kitarri virtuoose maailmas, paljude rahvusvaheliste konkursside, auhindade ja stipendiumide võitja ning loonud ka ise kitarrimuusikat ja uue kitarrimängu tehnika.

Kaks kitarrifestivali kontserti toimuvad väljaspool Mustpeade maja: 11. juunil esineb KUMU auditooriumis Andrew York  ja 15. juunil Tallinna Teletornis Riho Sibul & Robert Jürjendal.

Head Uudised GoodNews