1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Mustvee linnapäevad algavad heategevusliku kontserdiga rannamajakese taastamiseks
Mustvee linnapäevad algavad heategevusliku kontserdiga rannamajakese taastamiseks

Mustvee linnapäevad algavad heategevusliku kontserdiga rannamajakese taastamiseks

Fotod: Anton Resik

7.–8. juulil toimuvate Mustvee linnapäevade avasündmuseks on Indrek  Kalda ja tema poja heategevuslik kontsert.

Mustvee linnapäevad juhatab sisse reede õhtul Peipsi järve kaldal toimuv promenaadikontsert, kus musitseerib Indrek Kalda koos poja Paul Kristjaniga. „Kontsert on kingituseks meie linna ja ümbruse elanikele ning kaugemalt tulijatele,” ütles Mustvee kultuurikeskuse juhataja kohusetäitja Laidi Zalekešina. Seekord lisandub sellele heategevuslik külg – nimelt murdus tormituultes sadamas olnud vana paju ja langes ühele hiljuti promenaadile paigaldatud kaunile istumismajakesele. „Majakese valmistajad lubasid nägusa istumiskoha restaureerida ja siinkohal on mul palve, et iga kontserdile tulija kas või ühe euro taskusse pistaks, et see siis heategevuslikku korjanduskasti lasta. Teeme koos head ja taastame meie järvemajakese,” ütles Zalekešina.

„Laupäevane kandev kultuurisündmus – rahvapidu Peipsi folk – saab linnapäevadel teoks  viiendat korda. Publiku ette astuvad Peipsi-äärsed kultuurikollektiivid, külla tuleb ka vene rahvuskoor Rodnõe Napevõ Tallinnast. Peaesineja on aga ansambel Kihnu Poisid, kes esinevad II Peipsi järvefestivali raames Mustvee sadamasse saabuva lodja Jõmmu lael. Lodjaga saab teha Peipsil lõbusõite hiliste õhtutundideni,” rääkis kultuurikeskuse rahvakultuuri spetsialist Diana Siirak.

Mustvee linnapäevade laada ühe korraldaja, Elle Palmi sõnul on tänavu tulemas tublisti kalamüüjaid erinevate toodetega ja kohale on oodata ka kauplejaid rääbisega. Järve ääres on MTÜ Lohusuu Lodi eestvedamisel avatud ka Peipsi kalahoov, kus pakutakse maitsvat uhhaad.  Kui ilm võimaldab, toob Lohusuu Lodi kohale ka ujuvsauna.

Mõistagi ei puudu ka tomatid, kurgid ning teisedki aed- ja köögiviljad, samuti mesi. Selle kraami, lillede ja istikute jaoks on avatud rohetänav, kus võimalik vaadata ning osta ka koduloomi ja -linde. Teadaolevalt tuuakse laadale mõned kukedki. Loomi saab linnapäeval näha veelgi. Nimelt on kultuurikeskuse laululava ees avatud miniloomaaed ja saab isegi pisikese ponikaarikuga sõita.

Laupäeval õhtusel kontserdil esinevad Koit Toome & Band, Karl Madis ning ansambel Karavan  ja Venemaa kunagine populaarne bänd Virus. Peeter Jõgioja tule- ja trummišõu tõotab tulla muljetavaldav. Öödiskol lahutab meelt DJ Virgo Kaaret ja pidu kestab hommikuni.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews