1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusikakonkursside korraldajad saavad toetust taotleda
Muusikakonkursside korraldajad saavad toetust taotleda

Muusikakonkursside korraldajad saavad toetust taotleda

KultuuriministeeriumKultuuriministeerium avas taotlusvooru, mille kaudu saab taotleda toetust nii muusikakonkursside korraldamiseks kui ka noorte muusikute arendamiseks. Taotluste esitamise tähtaeg on 25. aprill.

Kultuuriministeeriumi muusikanõunik Juko-Mart Kõlari sõnul on taotlusvooru eesmärk oluliste muusikakonkursside ja noorte muusikute arendamiseks suunatud ürituste, näiteks kursuste toimumine. „Taotlusvooru põhimõtete järgi võib toetust eraldada nii rahvuslike kui rahvusvaheliste konkursside korraldamiseks aga ka kursuste läbiviimiseks, mis aitavad tõsta noorte muusikute professionaalset taset. Ministeeriumipoolne toetus on mõeldud ettevõtmistele, mille kogueelarve on 15 000 eurot ja rohkem,“ rääkis Kõlar.

Kultuuriministeerium toetab taotlusvooru „Muusikakonkursid ja noor muusik“ kaudu tegevusi ja kulutusi, mis on vajalikud otseselt konkursside ja kursuste elluviimiseks, näiteks halduskulusid, honorare, ruumide ja pillide renti, autoritasusid jne. Täpsem ülevaade taotlusvooru tingimustest on Kultuuriministeeriumi kodulehel.

Head Uudised GoodNews