1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusikapäev selgitab välja parima taustamuusikaga restorani ja kohviku
Muusikapäev selgitab välja parima taustamuusikaga restorani ja kohviku

Muusikapäev selgitab välja parima taustamuusikaga restorani ja kohviku

Muusikapäev

1. oktoobril tähistatakse juba 40. korda rahvusvahelist muusikapäeva, mis kutsub märkama muusika tähtsust meie igapäevases elus. Muusika-aasta puhul korraldab Muusikapäeva meeskond lisaks traditsioonilisele kontsertprogrammile ka kolm lisaprogrammi, mis juhivad veelgi enam tähelepanu muusika osakaalule meie argipäevas. Üheks lisaprogrammiks on “Muusika ja maitse”, mille eesmärk on pöörata tähelepanu muusika rollile restoranide ja kohvikute atmosfääri kujundamisel.

Muusikapäev kutsub kampaanias osalema kõiki kohvikuid ja restorane üle Eesti. Söögikohad saavad end hääletusprogrammi registreerida saates sooviavalduse e-postile marianne@muusikapaev.ee.

“Praeguseks hetkeks on programmiga ühinenud juba näiteks Reval Cafe kohvikud, Kamahouse, restoran Salt, Põhjaka mõis, Vilde restoran Tartus, kohvik Fellin Viljandis ja paljud teised,” ütles Muusikapäeva projektijuht Marili Jõgi.

“Muusika ja maitse” põnev avastuskuu saab alguse 27. augustil, kutsudes üles märkama, kuulama ja hindama muusika rolli restorani- ja kohvikuelamuses. Programmis osalevaid söögikohti saab hinnata alates 27. augustist Muusikapäeva koostööpartneri Olybeti hääletuskeskkonnas. 1. oktoobril selgitatakse rahva hääletuse tulemusel välja parima taustamuusikaga söögikoht. Heade hääletustulemustega söögikohtadele antakse “Muusika ja maitse” tähis, mille järgi saavad külastajad hea taustamuusika valikuga restorani ja kohviku üles leida.

Muusikapäeva kohta saab lisainfot koduleheküljel www.muusikapäev.ee. 1. oktoobri kontsertprogramm avalikustatakse 27. augustil. Eesti Muusikanõukogu tähistab Muusikapäeva alates 2002. aastast suurejoonelise muusikapreemiate jagamisega ning alates 2013. aastast üle-Eestilise kontserdiprogrammiga. Programmi raames toimub üle Eesti enam kui 150 tasuta kontserti ühe päeva jooksul ja õhtune muusikapreemiate tseremoonia, mida võivad ETV ülekande vahendusel jälgida kõik Eesti elanikud.

Head Uudised GoodNews