1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Nädalavahetusel peetakse Tartus hansalaata
Nädalavahetusel peetakse Tartus hansalaata

Nädalavahetusel peetakse Tartus hansalaata

Reedel avatakse Tartu hansapäevad ja laupäeval-pühapäeval peetakse kesklinnas suurt hansalaata, kus tänavu kohal 460 kauplejat.

Kauplejaid jagub raekoja platsile, K üüni ja Rüütli tänavale, Uueturu parki ja Jaani kiriku juurde. „Varasematel aastatel ei ole laadaalana kasutatud Uueturu parki, mis jääb uue kaubamaja ja Vanemuise tänava vahele, kuid sel aastal on seegi haljasala kauplejatest täitunud,“ rääkis Tartu linnavalitsuse ettevõtluse osakonna kaubanduse peaspetsialist Meeri Tensing.

Kauplejaid ja käsitöömeistreid tuleb Tartusse peaaegu igast Eestimaa nurgast ja populaarsed on Tartu laadad ka lätlaste ja leedulaste seas, kes seegi kord on kohal oma erinäolise käsitööga. Sel aastal leiab laadalt ka eksootilisemat kaupa – usbekistani siidi ja keraamikat.

“Laada võlu ongi see, et siit saab peale vajaliku kraami osta ka midagi huvitavat või lihtsalt naljakat käsitööd, millel isetegemise soojus sees,“ sõnas Tensing.

Poe tänaval saab laadakülastaja jalga puhata ja keha kinnitada. Arvukad toidukohad on ootamas ka raekoja platsil, Rüütli ja Küütri tänaval ning Jaanilinnas Antoniuse õuel.

Taluturg jääb Küüni tänava äärde Uueturu tänava otsale ja seal pakutakse kodumaiseid mahetooteid, värsket mett, köögivilju, juustu ja suitsulihatooteid.

Laadal jagub muudki meelelahutust. Jaani kiriku juures tutvustab käsitöömeister puidutööpingil keskaegseid töövõtteid, Rüütli tänaval saab lasta endast portree joonistada, meeleolu loovad ka kandle- ja lõõtspillimängijad.Hansalaat on avatud laupäeval kell 10-20 ja pühapäeval kell 10-18.

Hansapäevad kestavad Tartus 19.-21. juulini.

Head Uudised GoodNews