1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Nädalavahetusel toimuvad Vabaõhumuuseumis traditsioonilised Memme-taadi päevad
Nädalavahetusel toimuvad Vabaõhumuuseumis traditsioonilised Memme-taadi päevad

Nädalavahetusel toimuvad Vabaõhumuuseumis traditsioonilised Memme-taadi päevad

8.  ja 9. juunil  toimuvad Vabaõhumuuseumis  traditsioonilised, sedapuhku juba 18.  Memme-taadi päevad, mille  eesmärgiks on pakkuda eakatele ühistegemise ja –tundmise võimalust, näidata oma käsitööd ja taidlusoskust.

Memme-taadi päevad algavad laupäeval, 8. juunil kell 11 traditsioonilise rongkäiguga muuseumi peaväravast külaväljakule, kus toimub päevade pidulik avamine tervituste ja väikese avakontserdiga; esinevad  Estonia Brass ja tantsuselts  Lee lasterühm. Ürituse  avab tavakohaselt Tallinna abilinnapea Merike Martinson.

Edasi minnakse taludesse, mille perenaisteks-peremeesteks on sedapuhku Tallinna sotsiaalkeskuste rahvas. Esinevad tantsijad, lauljad ja  pillimängijad.Taludes on välja pandud eakate käsitöömeistrite tööde näitused, kus memmed-taadid jagavad oma oskusi noortele ja kõigile huvilistele.

Ka tänavu on lisaks Tallinna sotsiaalkeskustele esinejaid Pärnust, Harjumaalt, Lätist Livani linnast; esinevad  Ukraina Eesti kongressi kollektiivid, Euroopa  Toiduohutusameti koor, Põllumajandusministeeriumi laulukoor ja paljud teised.

Pühapäeval  alates kella 12 esinevad peamiselt külaliskollektiivid maakondadest,  esinemiste peapaigaks on Kolu kõrtsi esine.

Memme-taadi päevad lõppevad  ühistantsuga  lõõtspilli saatel.

Memme-taadi päevade korraldajaks on MTÜ Raavis koos linnaosade sotsiaalkeskuste, Eesti Vabaõhumuuseumi  ja Eesti Naislaulu Seltsiga.

Peamised toetajad  on traditsiooniliselt Tallinna linn,  linnaosade valitsused ja Hasartmängu maksu nõukogu. Korraldajaks on MTÜ Raavis koos linnaosade sotsiaalkeskuste, Eesti Vabaõhumuuseumi  ja Eesti Naislaulu Seltsiga.

Head Uudised GoodNews