1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. AUSTUSAVALDUS! Nahakunstnike austusavaldus Arvo Pärdile
AUSTUSAVALDUS! Nahakunstnike austusavaldus Arvo Pärdile

AUSTUSAVALDUS! Nahakunstnike austusavaldus Arvo Pärdile

IMG_4450Homme kell 17 avatakse Tallinna Katariina kirikus, Vene 14a näitus „Hommage Arvo Pärt“, mis on sündinud naha- ja köitekunstnike soovist avaldada austust ja tänu heliloojale ning õnnitleda teda 80. sünnipäeval.

Eksponeeritud on Arvo Pärdi loomingut puudutavad või sellest lähtuvad teosed –  partituurid, CD-d, tekstikogumikud või installatsioonid. Need on teostatud valgetes toonides ja äsja valminud just nimelt selle sündmuse jaoks ning esmakordselt vaataja ees.

Väljapaneku keskmeks on õnnitlusraamat, kuhu külastajad saavad kirja panna oma tervitusi ja häid soove juubilarile. Raamat kingitakse peale näituse lõppemist Arvo Pärdile. See puhasvalge raamat ootab sissekirjutusi, et temast saaks näituse lõpuks üks juba teine, uut sisu ja mõtet täis teos.

Tegemist on omamoodi installatsiooniga, mille kujunemises saab osaleda iga vaataja, ulatades ühtlasi Arvo Pärdile oma tänu- ja terekäe.

Näitusel esinevad Tiia Eikholm, Illu Erma, Külli Grünbach-Sein, Eve Hintsov, Eve Kaaret, Heino Kivihall, Pille Kivihall, Helen Maran-Poll, Mari Maripuu, Piret Männa, Tiina Piisang, Anne Rudanovski, Tulvi-Hanneli Turo, Maarja Undusk ja Merle Visak.

Õnnitlusraamat ja näitus on avatud 5.–11. septembrini kell 12–19.

Näitust toetavad Eesti Kultuurkapital, Fagerhult OÜ, Digisound OÜ ja Hopneri Maja.

Head Uudised GoodNews