1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. NAISED TEADUSES! Tänasest algas kandideerimine stipendiumile “Naised teaduses”
NAISED TEADUSES! Tänasest algas kandideerimine stipendiumile “Naised teaduses”

NAISED TEADUSES! Tänasest algas kandideerimine stipendiumile “Naised teaduses”

Tänasest algas kandideerimine mainekale L’Oréal Balticu stipendiumile “Naised teaduses”. Sel aastal antakse välja viis 6000 euro suurust stipendiumit, millega tunnustatakse Baltikumi naisteadlasi.

Nii Eestis, Lätis kui Leedus antakse konkursipõhiselt välja üks stipendium alla 40-aastasele doktorikraadiga naisteadlasele. Stipendium on mõeldud uurimistöö jätkamiseks loodusteadustes, keskkonnateadustes, füüsikas või tehnikateadustes. Lisaks antakse Lätis välja veel kaks stipendiumit alla 33-aastastele doktorantidele.

Alates aastast 2005 on L’Oréal, UNESCO Läti rahvuslik komisjon, Läti Teaduste Akadeemia ja programmi patroon Vaira Vike-Freiberga tunnustanud programmi “Naised teaduses” stipendiumiga kokku 39 naisteadlast. Esmakordselt liitusid eelmisel aastal programmiga ka Leedu ja Eesti. 2017. aasta “Naised teaduses” stipendiaatideks olid dr. Renāte Ranka, MSc Jekaterīna Ivanova ja MSc Marina Sokolova Lätist, dr. Urte Neniskyte Leedust ja dr. Els Heinsalu Eestist.

Programm “Naised teaduses” tähistab sel aastal juba oma 20. aastapäeva. UNESCO ja kosmeetikagrupp L’ORÉAL panustavad ühiselt selle programmi kaudu teaduse arendamisesse ning propageerivad soolist võrdõiguslikkust teadusmaailmas. Programmi eesmärgiks on populariseerida teadurite saavutusi, inspireerida naisi üle maailma ning aidata noori teadlasi nende eesmärkide saavutamisel. Stipendiumiprogrammi raames on tänaseks toetatud 2525 teadlast kokku rohkem kui 115 riigist üle maailma.

Balti riikides on tegu ainsa toetusprogrammiga, mis on suunatud spetsiaalselt naisteadlastele.

Kandideerimine  L’ORÉAL’i “Naised teaduses” stipendiumitele on avatud 22. jaanuarist kuni 5. märtsini 2018 programmi rahvusvahelisel veebilehel.

Head Uudised GoodNews