1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Narva ooperipäevadel esietendub Juku-naljadel põhinev muusikal
Narva ooperipäevadel esietendub Juku-naljadel põhinev muusikal

Narva ooperipäevadel esietendub Juku-naljadel põhinev muusikal

Kultuurkapitali autasu pälvinud Julia Savitskaja eestvedamisel toimuvad kolmel järjestikusel nädalavahetusel 28. augustist 15. septembrini Narva ooperipäevad.

Kavas on Johann Straussi „Nahkhiir“ Peterburi Kammerooperi esituses, Taani Reumerti eriauhinna võitnud Peter Kohlmetz Mølleri elusuuruses nukkudega ooperilavastus “Dust” ja kaasaegne versioon klassikalisest Bellini ooperist „Norma“, mille on lavale toonud Soome suurim ooperilavastaja Ville Saukko.

Kavas on ka Eesti 20. sajandi suurima ooperihelilooja Raimo Kangro muusikali „Juku“ esiettekanne. Teos valmis juba 1998. aastal, kuid jäi siis 20 aastaks sahtlisse. See põhineb Juku anekdootidel, millele on libreto kirjutanud luuletaja Leelo Tungal. Lavastaja Ain Mäeotsa käe all saab sellest muusikal, mis on mõeldud vaatamiseks kogu perele. Professionaalsete lauljate kõrval teevad etenduses kaasa Narva noorte- ja lastekoorid.

Rahvusooper Estonia toob lavale Tiit Helimetsa lavastuse „Lõng“, mille muusika autor on Sven Grünberg, katkendi Toomas Eduri lavastatud balletist „Luikede järv“ ning Jevgeni Gribi „Valgus aknas“, kus koos kõlavad Artur Lemba, Lepo Sumera ja Saša Puškini muusikateosed.

Stefan Jöris toob Narvas lavale Händeli ooperi „Orlando“.

Narva ooperipäevade traditsioon sündis 2015. aastal.

Head Uudised GoodNews