1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Navitrolla, Arraku ja teiste näitus jõudis 100 000 külastajani
Navitrolla, Arraku ja teiste näitus jõudis 100 000 külastajani

Navitrolla, Arraku ja teiste näitus jõudis 100 000 külastajani

Eesti 100. sünnipäevaks Eesti tippkunstnike loodud 21 vabadusest kõnelevat teost on tänaseks näinud 100 000 inimest.

Näitus “Vabadus 21. sajandil” koondab 21 kaasaegse tippkunstniku 21 vabadusest kõnelevat teost. Teiste hulgas on kollektsioonis Jüri Arraku, Leonhard Lapini, Marko Mäetamme, Navitrolla ja Hardi Volmeri tööd.

Augustis Kumus esitletud töid on enim käidud vaatamas T1 Mall of Tallinnas asuvas Tallinn Art Space galeriis. Tänaseks on loendurid registreerinud üle 70 000 külastaja. Ülejäänud 30 000 vaatajat on näitustel käinud Eesti Rahva Muuseumis Tartus ja teistes väiksemate linnade galeriides.

“Täna võin julgelt öelda, et esmapilgul hullumeelsena näiv idee tuua tippkunst kaubanduskeskusesse on ennast igati õigustanud. Ma näen igal nädalavahetusel perekondi, kes muidu ehk kunstisaali ei jõuakski, kuid on meile sattudes lausa vaimustuses, sest inimesed janunevad uute teadmiste järele,” kirjeldab Jaak Visnap Tallinn Art Space’i rolli kunstialase teadlikkuse kasvatamisel.

Visnapi sõnul võtsid nad endale ambitsioonika eesmärgi, pannes ühte kollektsiooni 21 Eesti kunsti tippteost, mida eraldi osta ei ole võimalik.

Ülemaailmselt miljoni külastajani jõuda sooviv näitus jääb Eestis avatuks kuni juuli alguses toimuva laulupeoni.

“Meiega on ühendust võtnud paljud väliseestlased, kes sooviksid väga näitust oma silmaga näha ja kes plaanivad Eesti külastada just laulupeo ajal,” räägib Visnap, kelle eesmärgiks on viia Eesti kaasaegne kunst maailma.

Head Uudised GoodNews