1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Neljapäeval algab peresõbralik Hiiu Folk
Neljapäeval algab peresõbralik Hiiu Folk

Neljapäeval algab peresõbralik Hiiu Folk

Neljapäeval algav XIII Hiiu Folk pakub nädala lõpuni kontserte, õpitube, loodusretki ja mõnusat olemist saare rahus.

Uued suured praamid Leiger ja Tiiu toovad tunni ja veerandiga saarele, Hiiumaa „pealinn“ ning Hiiu Folgi peamine peoplats asuvad Heltermaa sadamast peaaegu ühekaugusel – Kärdlasse on 25 km ning Kassari kiigeplatsile 22 km. Autokoha ja pileti praamile saab ette osta keskkonnas www.praamid.ee. Kärdla külje alla toob Tallinnast lennuk www.airlink.ee. Kohaliku transpordi, sealhulgas auto- ja jalgrattarendi kohta saab infot lehelt www.hiiumaa.ee/transport.

Veel võib leida hotelli, külalistemaja või hosteli – infot saab näiteks leheküljelt puhkaeestis.ee. Suur telkimisplats asub kohe põhilise peopaiga Kassari kiigeplatsi juures, teisi telkimiskohti leiab näiteks RMK lehelt.

Kontserdipaikades ja Kassari kiigeplatsil arveldame sularahas. Sularahaautomaadid asuvad Käinas, Kärdlas, Emmastes ja Kõrgessaares.

Kassari kiigeplatsil toimuvad kontserdid reedel ja laupäeval kella 17st kuni keskööni. Kiigeplatsil on laat, maitsva ja tervisliku toidu pakkujad, lapsed saavad silitada kitsekest ja proovida vibulaskmist. Pere noorimad leiavad tegevust lastepesades ning Kinobussi, keskkonnaameti ja karjasepillide valmistamise õpitubades.

Hiiu Folk on alkoholivaba festival, kus vägijooke ei müüda ega tarvitata. „Sellega seoses on meie festival ka väga turvaline,“ ütleb festivali korraldaja Astrid Nõlvak. „Igal aastal näeme, et lisandub inimesi, eriti just peresid, kes hindavad siinset rahulikku alkoholivaba õhkkonda.“

Lastele ja peredele on Hiiu Folgil mõeldud algusest peale, tänavusel laste ja noorte aastal teeb festival koostööd Laste Vabariigiga, kes pakub tegevusi Hiiu Folgi avapäeval Kärdla sadamas ning festivali teisel päeval Kassari puhkekeskuses. Ka astuvad festivali ajal rahva ette mitmed noored muusikud.

Peale Kassari kiigeplatsi oodatakse külastajaid näiteks Sõru paadikuuris, kus ansambel Estbel õpetab Belgia ja Lääne-Euroopa tantse. Kontserdid toimuvad veel Kärdla Villalaos, Suuremõisa lossis, Orjaku külamajas, Kassari kabelis, Palade loodushariduskeskuse kivimitemajas ning pühapäevasel kirikukontsertide päeval Hiiumaa kirikutes.

Esinevad: Maarja Nuut, Estbel (Eesti–Belgia), Duo Malva & Priks, Melanhoolsed Meestelaulud, Lekarerätten (Rootsi), Ar-God (Eesti–Udmurdi), Kristi Mühling ja Anna Mišina (Eesti–Marimaa), Kärt Tomingas ja Külli-Katri Esken, Väikeste Lõõtspillide Ühing, Untsakad, Torupilli Jussi Duo ja Schönbergi kvartett, Antsud, Robirohi, Redel Ruudus ja Mirjam Kivisild, Sinitrii jt.

Head Uudised GoodNews