1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. No Vaata kutsub noori vaba aja messile
No Vaata kutsub noori vaba aja messile

No Vaata kutsub noori vaba aja messile

31. augustil korraldavad Tallinna Spordi- ja Noorsooamet ning Tallinna Haridusamet noortele No Vaata vaba aja messi ja kooliaasta alguse kontserdid. Nokia Kontserdimaja ees ja sees aset leidval tasuta messil tutvustatakse õpilastele huvitegevuse, noortekeskuste, sportimise ja muid vaba aja sisustamise võimalusi. Lisaks toimuvad kontserdid, esinemised ja videomapping.

Päeva jooksul kontserdimajas toimuvates töötubades saavad huvilised õppida näiteks nukufilmi meisterdama, autoportreed joonistama, punumis-ja sõlmimistehnikaga järjehoidjaid valmistama, etnograafilisi kujundeid nõelviltima, voolima. Muusikalembelistele tutvustakse dj-maailma ja neil, kel soovi, saavad osa kaasahaaravast näidisväitlusest. “Päeva jooksul toimub põnevaid esinemisi, töötubasid, mänge ning lapsed ja noored saavad tutvuda võimalustega, kuidas pärast koolipäeva oma aega huvitavalt sisustada,“ rääkis sündmuse eesmärgist Tallinna Spordi-ja Noorsooameti noorsootöö osakonna juhataja Ilona-Evelyn Rannala.

Esimesse klassi minejatele toimub kontserdimaja ees Aabitsapeo tervitus, kus esinevad huvikoolide lapsed muusikaliste- ja tantsuetteastetega, toimub taekwon-do etendus, tsirkus jms. Pidu juhivad Aabitsakukk (Venno Loosaar) ja Pipi Pikksukk (Nele-Liis Vaiksoo).

Päeval esinevad noortele Marten Kuningas, Gorõ Lana ja Entrumi patroonina Teele Viira ning Sounds of September. Õhtul toimub kontserdimaja saalis pidulik suurkontsert, kus esinevad Tenfold Rabbit, Grete Paia ja Ott Lepland. Koolinoortele suunatud kontserdile on vaba pääs kõigil soovijatel. Piiratud kohtade arvu tõttu tuleb kontserdikülastajatel eelnevalt Solarise keskuse Ticketpro kassast endale 0 € pilet võtta.

Pileteid suurkontserdile väljastatakse alates 22. augustist.

Pärast suurkontserti, kell 21.00 näidatakse kogu välisministeeriumi fassadi ulatuses kunstnik Taavi “Miisu” Varmi poolt loodud videomappingut. Muuhulgas teeb kunstnik videoprojektsiooni Iirise verivärskele loole “Tigerhead”.

No Vaata on Tallinna Spordi- ja Noorsooameti ja Tallinna Haridusameti korraldatav vaba aja mess, mille eesmärk on edastada noortele infot Tallinnas toimuvast huvitegevusest. Üritus toimub laupäeval, 31. augustil kell 12.00-21.30 Nokia Kontserdimaja ees ja sees.

Head Uudised GoodNews