1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Nõmmel avati eakate kodu
Nõmmel avati eakate kodu

Nõmmel avati eakate kodu

Viru Haigla avas neljapäeval Tallinnas aadressil Lõuna 50 uue 100-kohalise eakate kodu, mille peamine ülesanne on pakkuda väljaspool kodu osutatavat üldhooldusteenust.

Tallinna abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul on oluline pakkuda suurenenud mahus nii üldhooldus- kui ka õendusabiteenust, mille vajadus pealinnas on kasvav. „Järjekordade lühendamiseks ja kvaliteedi tõstmiseks on kindlasti tähtis Tallinnasse kohti juurde luua. Möödunud aastal rahastas Tallinna linn üldhooldusteenust ca 4,6 miljoni euro eest, kuid on selge, et peame järgnevatel aastatel veelgi suuremaid ressursse nende teenuste osutamiseks suunama. Viru Haigla poolt loodud ligi 100 teenuskohta on linnale kahtlemata abiks,“ selgitas Mölder.

“Väärikas eas on kõige suuremad väljakutsed tervise säilitamine ning iseseisev toimetulek. Kui tervise halvenemise tõttu ei ole eakas enam suuteline ise kodus hakkama saama ja lähedaste abist enam mingil põhjusel ei piisa, siis tekib paratamatult vajadus üldhooldusteenuse järele,” lausus Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis.

Kui tervise halvenemise tõttu ei ole eakas enam suuteline ise kodus hakkama saama ja lähedaste abist enam mingil põhjusel ei piisa, siis tekib paratamatult vajadus üldhooldusteenuse järele.

Šillise sõnul on näiteks nõmmekate seas eelistatuimad just need sellist teenust pakkuvad asutused, mis asuvad senisele kodule lähedal. “Praegu osutatakse Nõmmel üldhooldusteenust kolmes asukohas: Nõmme sotsiaalmajas, Tallinna diakooniahaiglas ja Hiiu ravikeskuses. Seega on kvaliteetse teenusega asutusi piirkonnas olemas, ent järjekorrad sinna saamiseks on pikad. Sestap ongi hea meel, et Viru Haigla AS laiendab oma tegevust Nõmmele ning eakate kodu näol lisandub siia veel üks üldhooldusteenust pakkuv asutus,” selgitas Nõmme linnaosa vanem.

Parkmetsaga ümbritsetud hoone kolmel korrusel on sada kohta kaasaegselt renoveeritud ühe-, kahe- ja kolmekohalistes tubades. Ajalooline esinduslik hoone on kaasaegselt renoveeritud ning toad on moodsalt hubased. Majas on saun ja massaažiruum, arvutinurk ja raamatutega sisustatud lugemistuba ning kvaliteetsete seadmetega mahukas köök. Väikese kööginurgaga lugemistuba saab kasutada ka lähedastega pidulike sündmuste tähistamiseks.

Kohamaksumuse sees kõik igapäevaeluks tarvilik – ööpäevaringne hooldus ning kaasaegne, turvaline keskkond, toitlustamine ja vajadusel terviseseisundile vastav erimenüü, hügieenitoimingud, terviseseisundile vastavad esmaabivahendid ja käsimüügiravimid, liikumisabivahendid, tegevusjuhendaja käe all läbiviidavad tegevused ja kultuuriüritused. Samuti on igas toas teler, saadaval raamatud-ajalehed-ajakirjad, lauamängud ning võimalus kasutada arvutit.

Viru Haigla Nõmme eakate kodu avatud uste päev toimub huvilistele neljapäeval, kell 15-19 aadressil Lõuna 50.

Vaata rohkem infot SIIT!

Head Uudised GoodNews