1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Noored automehaanikud võistlevad Poolas
Noored automehaanikud võistlevad Poolas

Noored automehaanikud võistlevad Poolas

Inter Cars saadab kolm Eesti noort mehaanikut Poola, kus 25. ja 26. mail toimub rahvusvahelise võistluse Young Car Mechanic 2019 finaal.

Eelmisel nädalavahetusel peetud Eesti finaalvooru võitis Lauri Hõbelaid Kuressaare Ametikoolist. Teiseks jäi Tõnu Algre Pärnumaa Kutsehariduskeskusest ja kolmandaks Kaarel Talistu samuti Kuressaare Ametikoolist.

„Kuuleme paljudelt klientidelt, et noori mehaanikuid, kes oleks ka motiveeritud tööd tegema, jääb aina vähemaks. Tallinna koolide huvi võistluse vastu oli üllataval kombel väiksem. Sel aastal oli palju osaleda soovijaid, kes olid võistluse jaoks liiga noored, sest võistluste vanusepiiranguks on 18-23 eluaasta,“ ütles Inter Cars Eesti turundusjuht Jekaterina Starostina.

„Noorte automehaanikute kutsevõistlus on väga hea näide eraettevõtte ja kutseõppeasutuste koostööst, mille käigus saavad õpilased väärtusliku praktilise kogemuse,“ lausus haridusministeeriumi kutsehariduse osakonna nõunik Rita Siilivask. „Samuti edendab võistlustel osalemine õpetajate sõnul õpilaste võõrkeele- ja suhtlemisoskust.“

„Ettevõtted, kes mõtlevad oma homsete töötajate peale, panustavad sellisel viisil õpilaste praktiliste oskuste arendamisse,“ ütles Siilivask. „Töömaailma esindajad on kaasatud kutsekoolide juhtimisse koolide nõunike kogudes ja kutseõppekavade loomisse.“

Eesti finaalis võisteldi erinevate ülesannete lahendamises: autodiagnostika, elektrilise seisupiduri piduriklotside vahetamine, jahutusvedeliku pumba vahetus, sidurikomplekti vahetus, roolivõimendisüsteemi vigade kõrvaldamine jne.

Poola võistluse esikolmiku auhinnafond on 25 000 eurot. Eesti finaalis said kolm esimest kooli Inter Carsilt auhinnaks vastavalt 1000, 700 ja 500 euro suurused vautšerid varuosade ja tööriistade ostmiseks.

Inter Cars Eesti on Poola börsil noteeritud Inter Cars SA tütarfirma, mille valikus on üle 2,5 miljoni erineva varuosa..

Head Uudised GoodNews