1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Noored üle Euroopa kaardistavad Tallinnas tulevikuteemasid
Noored üle Euroopa kaardistavad Tallinnas tulevikuteemasid

Noored üle Euroopa kaardistavad Tallinnas tulevikuteemasid

Fotod: Raul Mee

Täna algab Tallinnas Kultuurikatlas Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise raames noortekonverents, mis toob kokku enam kui 260 noort, poliitikakujundajat ja valdkonnaga seotud inimest Euroopa riikidest, et kaardistada noortele praeguse Euroopa olulised teemad, mis mõjutavad neid nii täna kui tulevikus.

Konverentsi tulemusena antakse sisend uut Euroopa Liidu noortestrateegiat ettevalmistavatesse konsultatsioonidesse.

Konverentsi avab peaminister Jüri Ratas. Oma toetust noortele olulistele teemadele näitavad ka president Kersti Kaljulaid, kes peab kõne konverentsi delegaatidele ja osaleb vestlusringis noortega, ning Euroopa Komisjoni hariduse, kultuuri, noorte ja spordivolinik Tibor Navracsics, kes jagab komisjoni nägemust noorte olukorrast Euroopas ja sellega seotud Euroopa Liidu tegevusi. Konverents kestab 26. oktoobrini.

Konverentsi eesmärk on tuua kokku noored, poliitikakujundajad ja sidusrühmad, arutamaks noorte ja noortevaldkonna jaoks olulisi teemasid. Kokku tuleb ligi 260 osalejat Euroopa Liidu liikmesriikidest, idapartnerluse riikidest, teistest partnerriikidest ja valdkonna organisatsioonidest.

Esimesel päeval aitavad diskussioone inspireerida Keit Kasemets Euroopa Komisjoni esindusest Eestis, Luis Alvarado Martinez Euroopa Noortefoorumist, Erasmus+ programmi algatuse Change Makers Eesti esindaja Anett Männiste ja Peter Mladenov struktuurse dialoogi juhtkomitee esindajana Bulgaariast ning teisel päeval Gustav Paul Tamkivi ja Ede Schank Tamkivi, kes kõnelevad digivahendite kasutamisest ja noorte enesearengust.

Konverentsi tulemusena antakse sisend konsultatsioonidesse noortega, mis viiakse läbi kõikides Euroopa Liidu liikmesriikides 2017. aasta novembrist 2018. aasta veebruarini, ning uue Euroopa Liidu noortestrateegia loomisse, mille kavandi avaldab Euroopa Komisjon 2018. aasta varasuvel.

Euroopa Liidu noortekonverentsid toimuvad kaks korda aastas ning neid korraldab Euroopa Liidu Nõukogu eesistujariik.

Head Uudised GoodNews