1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Noorsootöö nädalal toimub Eestis üle 200 sündmuse
Noorsootöö nädalal toimub Eestis üle 200 sündmuse

Noorsootöö nädalal toimub Eestis üle 200 sündmuse

Täna alanud noorsootöö nädalal toimub Eestis üle 200 sündmuse, mis keskenduvad noorsootöö võimalustele ja noorsootöötaja kutse väärtustamisele.

Noorsootöö nädalat korraldava Eesti Noorsootöö Keskuse (ENTK) direktori Edgar Schlümmeri sõnul aitab 19.–25. novembrini toimuv teemanädal tõsta esile noorsootöö valdkonda, üle Eesti pakutavaid noorsootöö võimalusi, tutvustada noorsootöötaja kutset ning pakkuda noortele uusi arendavaid kogemusi. Samuti annab nädal võimaluse märgata noorsootöö valdkonda panustajate tööd nii kohalikul kui ka riiklikul tasandil. “Sel nädalal ühendame oma jõu noortega tegelevate organisatsioonidega, et suurendada veelgi enam ühiskonnas teadlikkust noorsootööst ja tuua tähelepanu valdkonna senistele saavutustele,” märkis ta.

ENTK peaekspert Kadri Koort lisas, et juba kaheksandat korda toimuva teemanädala märksõnaks on sel korral “inspiratsioon”. “See peegeldab endas noorte julgustamist, innustamist, juhendamist ja suunamist tegema elus teadlikke ning iseseisvaid valikuid. Lisaks toimuvad nädala jooksul mitmed sündmused ja tegevused, mis on inspiratsiooniks ka noortevaldkonna tegijatele,” selgitas ta. Koorti sõnul toimuvad nädala sündmused noorteinfo võtmes ning juhivad tähelepanu kõikidele nendele võimalustele, millest noored saavad noorsootöö kaudu osa võtta.

Teemanädal puhul kutsus ENTK noorsootöö- ja hariduse valdkonna asutusi, aga ka kõikide teiste valdkondade organisatsioone ja asutusi, korraldama erinäolisi nädala eesmärki ja teemat kandvaid sündmusi üle Eesti. Näiteks saab algaval teemanädalal avapaugu interaktiivne noorsootöötajate töötuba, mis koostöös ENTK ja Eesti Noorsootöötajate Koguga tutvustab noorsootöötajate ametite eripära, konkreetseid tööülesandeid ja töövõtteid.

ENTK planeeritavate tegevuste seas on veel ka üle-eestiliselt elluviidavad ideekorjed, veebinarid, traditsiooniline Facebooki kaanepildi üleskutse ning osalemine noortekonverentsil „Lahe Koolipäev“ koostöös Eesti Noorteühenduste Liidu ja Eesti Õpilasesinduse Liiduga.

Täna, 19. novembril toimub noortele ja noortevaldkonna tegijatele näiteks fotolavastuse õpituba, Teeviit.ee noorte võimaluste ideetuba, lauatennise turniir, veebinar “Kuidas tööturul teiste noore ees eeliseid saavutada?”, kokanduse ja smuutide töötoad, lauamängude päev ja mitmeid teisi põnevaid ettevõtmisi.

Eelmisel aastal tähistatud noorsootöö nädala teema ja tegevused keskendusid nutikale noorsootööle, kandes lipukirja „Nutikamalt, virtuaalsemalt, globaalsemalt – pilvedesse“. Üle Eesti korraldati 60 erinäolist sündmust, millest enamik olid suunatud just nutikate ja digitaalsete vahendite kasutamisele. Sel aastal küündib toimuvate sündmuste arv juba üle 200, suurendades mitmekordselt eelmisel aastal toimunud sündmuste arvu.

Rohkem infot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews