1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. NOORTE HEAKS! G4Si töömalevlased abistasid kuuel nädalal rannavalvureid ning toidupankureid
NOORTE HEAKS! G4Si töömalevlased abistasid kuuel nädalal rannavalvureid ning toidupankureid

NOORTE HEAKS! G4Si töömalevlased abistasid kuuel nädalal rannavalvureid ning toidupankureid

HEAD INIMESED PÄÄSTAVAD ELUSID! G4S rannavalvurid loovutavad kahel neljapäeval verdPühapäeval lõpetas G4Si „Julged hoolida?“ töömaleva teine vahetus. Noored malevlased tegid juunis ja juulis G4S Rannavalves, Eesti Toidupangas ja Pardirallil kokku kuuel nädalal rohkem kui 1700 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd. Lisaks paljude malevlaste jaoks esimese taskuraha teenimisele õppisid noored tundma töö tähendust.

Töömalevlaste päevad algasid vastavalt graafikule kell 10 või kell 14 ning kestsid neli tundi, kuna enamus noori olid vanuses 13 kuni 15 aastat. Kahes vahetuses toimunud malevatöö viis noored paari kaupa Stroomi ja Pirita randa rannavalvuritele appi ning kümnekesi Eesti Toidupanka sorteerima ja pakkima toitu puudust kannatavatele peredele. Rannas aitasid töömalevlased jagada väikelaste jaoks randmepaelasid, jälgisid ja seadsid vee- ja õhutemperatuure, osalesid jalgsi patrullides ning aitasid lisaks vajalikke korrastustöid teha.

Kuigi malevaaega sattus ka selle suve seni parim rannailm, mil noored said ohtralt randmepaelu jagada ning aidata mõnel eksinud lapsel oma vanemaid rannas leida, siis mõnigi päev tuli vihma seltsis veeta. „Vihmastel päevadel tutvustas G4S Rannavalve meedik töömalevlastele esmaabivahendeid ja näitas, kuidas neid kasutada. Osadele malevlastele sai tehtud ka kaatrisõidu õpet, kui rannas oli rahulikum ning paat väljas,“ rääkis kunagine G4S Noorteklubi liige ja tänane Stroomi rannavalve vanem Iiris Embrich. Jahedamatel ilmadel ei olnud noortel pääsu ka koristamis- ja heakorratöödest. Malevanoori motiveeris enim taskuraha teenimine, samas leidus nende seas tõelisi rannavalve huvilisi, kes nägid malevas võimalust just rannavalvuri tööga lähemalt tutvust teha.

G4S „Julged hoolida?“ töömaleva eesmärgiks on noortele tutvustada erinevaid töötegemise võimalusi ning anda esimene raha teenimise kogemus. Noored oskasid oodata erinevaid töid rannavalves ning aitasid heal meelel korrastada ka Toidupanga ümbruskonda pärast toidupakkide sorteerimist, samas kui heategevuslikul Pardiralli üritusel reklaamlippude jagamine tekitas mõnes noores nõutust, et kas see ongi töö. Toidupangas abiks käies jäi kümmekond malevlast koos Suvesangaritega ka TV3 telekaamerate ette ning paar noort said julguse proovile panna oma malevakogemusest rääkides.

„Usun, et pärast maleva kogemust mõistavad noored paremini, et töö sisu võibki olla väga erinev. Töömalev aitas neil noortel kindlasti kaasa töötegemise harjumuse tekkimisele, mis on hiljem tööturule sisenedes äärmiselt oluline,“ kommenteeris G4S Eesti värbamisjuht Indrek Sarjas. Samuti õpetas malev suuremat vastutustunnet ja teistega arvestamist. Aktiivsematel malevlastel oligi tänu pealehakkamisele võimalik aeg-ajalt lisavahetusi teha, kui need ei langenud samale päevale. „Täpselt samamoodi on tööelus – need, kes pingutavad rohkem, jõuavad kaugemale.“

Head Uudised GoodNews