1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. NOORTE HEAKS! Riik suunab üle 10 miljoni euro noorte konkurentsivõime tõstmisesse
NOORTE HEAKS! Riik suunab üle 10 miljoni euro noorte konkurentsivõime tõstmisesse

NOORTE HEAKS! Riik suunab üle 10 miljoni euro noorte konkurentsivõime tõstmisesse

KäedHaridus- ja teadusminister Jürgen Ligi kinnitas käskkirja, millega riik panustab noortevaldkonnas 10,5 miljonit eurot tööturul noorte konkurentsivõime tõstmiseks ning üldise tõrjutusriski vähendamiseks.

Toetusega suurendatakse muuhulgas noorte kokkupuudet tööeluga. Neile luuakse ametite läbiproovimist võimaldavad kutselaborid ja lisaks kasvatatakse malevakorraldajate võimekust, et noored saaksid malevas esimese tõsiseltvõetava töökogemuse igas Eesti piirkonnas. Samuti arendatakse välja terviklik tugiteenustepakett ligi 8600-le kõige raskemas oludes noorele, kes ei õpi ega tööta. Eesmärk on, et vähemalt 40 protsenti neist siirduks järgmise kolme aasta jooksul õppima või tööle.

Ligi sõnul on iga noor Eesti riigi jaoks oluline. “Noorte aktiivsetesse tegevustesse kaasamine, nende kooli või tööle tagasitoomine tagab noortele võrdsemad võimalused ning heaolukasvu ka koogu ühiskonnale,” ütles Ligi.

Samuti on toetuse eesmärk innustada naaberomavalitsuste koostööd huvitegevuse, noortelaagrite ja noorteühingute korraldamisel. Tegevuste raames ajakohastatakse ka noorteseiresüsteem, et saada noorte kohta kvaliteetseid andmeid ning terviklikku analüütilist pilti. Toetatavatest tegevustest saavad 2019. aastani osa kokku 130 000 noort.

Tegevused viib ellu Eesti Noorsootöö Keskus. Toetuse kogumaht on 10,5 miljonit eurot, millest 8,9 miljonit tuleb Euroopa Sotsiaalfondist ja 1,6 miljonit riiklikust kaasfinantseeringust.

Head Uudised GoodNews