1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Noorte klaveripäev „Kodumaine viis“
Noorte klaveripäev „Kodumaine viis“

Noorte klaveripäev „Kodumaine viis“

Heino EllerRohkem kui 400 noort pianisti üle Eesti tähistavad Heino Elleri sünniaastapäeva.

7. märtsil toimub üle-eestiline noorte klaveripäev „Kodumaine viis“, kus enam kui 400 õpilast mängivad eesti ja Heino Elleri klaverimuusikat. Klaveripäeva kontserdid toimuvad rohkem kui kolmekümnes muusikakoolis üle Eesti Valgast ja Antslast Loksani ning Kuressaarest ja Kärdlast Narvani. Aukohal on Heino Elleri klaverimuusika, kel on sel päeval 127. sünniaastapäev. Hulgaliselt mängitakse ka meie uuemaid (Erkki-Sven Tüüri, Tõnu Kõrvitsa, Riine Pajusaare, Pärt Uusbergi jpt) klaveriteoseid.

Päeva lõpetab pianist Sten Lassmanni kontsert H. Elleri klaverimuusikast Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli saalis kell 17.00.

eller_mrk“Soovime selle päevaga osutada tähelepanu meie noortele klaverimängijatele, suurepärastele klaveriõpetajatele, meie rikkalikule klaverimuusikapärandile ning meenutada eesti muusika klassikut Heino Ellerit,” ütles päeva kunstiline juht Lembit Orgse.

Enneolematult suur osalejate hulk kinnitab taas, et klaveriõpe on olnud ja on jätkuvalt üks muusikahariduse alustalasid ja seda õppida on hoolimata muusika-stiilide muutumisest kasulik igale noorele. Võime ka õigusega tunda uhkust oma rahvusvahelisel tasemel pianistide koolkonna ning pädevate ja loominguliste klaveriõpetajate üle.

Klaveripäeva korraldajad on G. Otsa nimeline Tallinna Muusikakool ning Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum. Päeva toetavad veel H. Elleri nim. Tartu Muusikakool, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Interpretatsioonipedagoogika instituut ning Eesti Klaveriõpetajate Ühing.

Kõik kontserdid on tasuta ja kuulajad väga oodatud!

Head Uudised GoodNews