1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Noortegarantii tugisüsteem aitab noored tagasi kooli või tööle
Noortegarantii tugisüsteem aitab noored tagasi kooli või tööle

Noortegarantii tugisüsteem aitab noored tagasi kooli või tööle

Foto: Pixabay

Tartus alustas tööd noortegarantii tugisüsteem, mis toetab mitteõppivaid ja mittetöötavaid noori tagasi kooli või tööle minemisel.

Noortegarantii tugisüsteem on tööriist kohalikule omavalitsusele, mis võimaldab saada teada enda piirkonna mitteõppivatest ja mittetöötavatest noortest ning pakkuda neile vajadusel tuge haridusteele naasmiseks ja tööturule jõudmiseks.

Tartu linnas töötav noortegarantii tugisüsteemi juhtumikorraldaja on toeks ja abiks oma piirkonna noortele vanuses 16-26, kes on mistahes põhjustel eemale jäänud tööturult või hariduse omandamisest. Juhtumikorraldaja võtab ühendust noortega, et koos selgitada välja noore jaoks olulised eesmärgid ja panna paika noorest lähtuv plaan nende eesmärkideni jõudmiseks.

Sotsiaal- ja tervishoiuosakonna juhtumikorraldaja Kelli Ilissoni sõnul on mitmeid põhjuseid, miks noored on eemale jäänud tööturult või hariduse omandamisest. “Igal noorel on oma lugu. Loodan, et noortegarantii tugisüsteem avab noore jaoks nii mõnegi uue ukse.”

Igal noorel on oma lugu.

Noortegarantii tugisüsteemi kasutamist alustas 36 kohalikku omavalitsust, kelle hulka kuulub ka Tartu linn. Projektis „Noortegarantii tugisüsteemi arendamine ja testimine“ on Tartu linna koostööpartnerite Raasiku ja Saaremaa vald ning Kohtla-Järve ja Võru linn.

Rohkem infot SIIT!

Head Uudised GoodNews