1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Norra, Island ja Liechtenstein toetavad Eesti mõisakoolide püsimist kogukonna südamena
Norra, Island ja Liechtenstein toetavad Eesti mõisakoolide püsimist kogukonna südamena

Norra, Island ja Liechtenstein toetavad Eesti mõisakoolide püsimist kogukonna südamena

KultuuriministeeriumKultuuriministeerium kuulutab välja Euroopa Majanduspiirkonna programmi „Mõisakoolid – säilitamine läbi kasutamise“ kolmanda taotlusvooru. Taotluste esitamise tähtaeg on 28. aprill.

Seekordses voorus on võimalik eraldada toetustena kokku 367 849 eurot. „Toetused on mõeldud selliste projektide jaoks, mille tulemusel luuakse mõisakompleksides asuvate koolide juures uusi teenuseid ja võimalusi, mis seovad kohalikke elanikke kooliga,“ selgitas Kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste osakonna programmijuht Riin Alatalu ja märkis, et keskmiselt vahemikku 20 000 kuni 60 000 eurot jäävate toetuste kasutamisvõimalus on üsna avar. „Projektid peaksid aitama kaasa kogukondade jätkusuutlikkusele, pakkudes uusi teenuseid, luues uusi töökohti ning tugevdades seeläbi nii konkreetse koha kui ka mõisakoolide kui nähtuse identiteeti. Toetuste eesmärk on parandada ka Eesti koolide omavahelist koostööd ja edendada rahvusvahelisi kontakte, ennekõike Norra kogukondadega,“ lisas Alatalu. Taotluste hindamisel pööratakse tähelepanu nii kavandatud eesmärkidele kui ka läbimõeldud tegevuskavale.

Euroopa Majanduspiirkonna doonorriikide Norra, Islandi ja Liechtensteini 2009-2014 programmiperioodi meede on suunatud mõisakoolide arendamiseks piirkonna tõmbekeskustena, elu edendamisele mõisakoolide ümber.

Novembris lõppenud eelmisse taotlusvooru laekus 20 projekti, raha eraldati kuuele.

Vaata lisaks: programmiinfo Kultuuriministeeriumi kodulehel (sh eelmised toetusesaajad).

Head Uudised GoodNews