1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. NUKU teater toob uuel hooajal välja seitse uuslavastust
NUKU teater toob uuel hooajal välja seitse uuslavastust

NUKU teater toob uuel hooajal välja seitse uuslavastust

logoNUKU teater tähistab pühapäeval 63. hooaja algust koos suvelavastuse “Kapten Granti lapsed” viimase etenduse publikuga, kokku lubab teater tuua algaval hooajal lavale seitse uuslavastust.

Sisehooaja etendused algavad teisipäeval, mil teater ootab külla mudilasi koos vanematega ja lasteaiarühmi. Hooaja esimesel nädalal esietendub koolinoortele mõeldud lavastus “Canterville’i lossi vaim”, mille lavastas vene-soome nukulavastaja Anna Ivanova-Brašinskaja.

Uuel hooajal toob NUKU välja seitse uuslavastust. Põhiline fookus on tänavu koolinoorte ja täiskasvanute sihtgruppidel. Märtsis jõuab noore lavastaja Sander Puki juhtimisel lavale “Kentsakas juhtum koeraga öisel ajal”, mis jutustab loo autistlikust teismelisest poisist, kes suudab öelda ainult tõde. Lavastus sobib noortele alates 12. eluaastast ja täiskasvanutele. Veebruaris esietendub Jaanika Juhansoni lavastatav ning Helle Laasi autobiograafilisel jutustusel „Ajarefrään“ põhinev lavastus, mis on mõeldud gümnaasiumile ja täiskasvanutele.

Jõulude eel toob teater välja kaks koguperelavastust. 30. novembril esietendub Peeter Sauteri kirjutatud “Tuhkatriinu”, mille loovad külalistena lavastaja Ingo Normet ja kunstnik Liina Unt. Muusika kirjutas lavastusele Rein Rannap. “Võlupood”, mis jõuab vaatajateni 7. detsembril, on illusioonitrikkidega visuaalteatrilavastus Herbert George Wellsi samanimelise lühijutu põhjal. Loo lavastab NUKU teatri näitlejanna Sandra Lange.

Kevadel täieneb väikelaste repertuaar Helle Laasi nukulavastusega “Kole konn ja tige kala”.

Lisaks lavastustele on NUKU-s oluline osa muuseumil, mis sel hooajal tähistab oma 5. sünnipäeva. See toob muuseumisse põnevaid näitusi ning mitmeid uusi tegelusvõimalusi.

Viimaseid kordi mängitakse sel sügisel 12 aastat mängukavas olnud „Jussikese seitset sõpra“. Lavastus jätab publikuga hüvasti ringreisiga üe Eesti: etendused toimuvad Viljandis, Valgas, Põlvas ja Haapsalus. Puhkuselt tulevad aga tagasi koolieelikutele mõeldud lavastused „Isekas hiiglane“, „Vepsa muinasjutud“ ja „Kartlik jõehobu ja poiss, kes muutus tordiks“.

NUKU teatri trupist on aastasel pausil näitlejanna Kadri Kalda, teatrisse naaseb lapsehoolduspuhkuselt Laura Nõlvak.

Head Uudised GoodNews