1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. NUKU teatri publiku lemmiklavastus on selgunud
NUKU teatri publiku lemmiklavastus on selgunud

NUKU teatri publiku lemmiklavastus on selgunud

Fotod: Siim Vahur

NUKU teatri publik valis kuue sel hooajal esietendunud lavastuse seast välja oma lemmiklavastuse. Selleks osutus Taavi Tõnissoni lavastatud “Timm Thaler ehk Müüdud naer”, mis esietendus aprilli lõpus.

“Timm Thaler ehk Müüdud naer” on müstiline visuaalpõnevik, mis põhineb James Krüssi samanimelisel raamatul. Loo peategelane Timm müüb oma naeru salapärasele parun Tarukile. Vastutasuks omandab ta võime võita kõik kihlveod, mille sõlmib. “Timm Thaleri” järgmised etendused toimuvad taas oktoobris.

Õpetaja Ene Talisaar kirjutas teatrile pärast etenduse vaatamist nii: “Olete trupiga fantastilise töö teinud. Lisaks teose põhisisule peab esile tooma ka visuaalset külge: peeglitega, klaasist treppidega mängimine oli väga nutikas leid, nappide vahenditega saavutati kiiresti uus mänguruum, mis teost lugenud inimesele kohe tuttav tundus. /–/ Näitlejate mäng oli veenev, hoogne, nüanssiderohke – aitäh!”

Oma arvamuse edastas teatrile üle 400 inimese. Hääletuses osalesid lavastused “Ahhaa, kummitab!”, “Mustkunstniku elevant”, “Väike prints”, “Linnud”, “Nutude salajutud” ja “Timm Thaler ehk Müüdud naer”. Hooaja viimast uuslavastust, 2. juulil esietenduvat “Mees, kes ei teinud mitte midagi” saab valida järgmisel publikuhääletusel.

“Timm Thaleri” trupp saab Puhta Kulla nimelise tiitli kätte NUKU hooaja lõpupiknikul juuli keskel, mil jagatakse ka kolleegipreemiaid.

Head Uudised GoodNews