1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Õigusemõistmise päeval pakutakse viies kohtumajas tasuta õigusnõu
Õigusemõistmise päeval pakutakse viies kohtumajas tasuta õigusnõu

Õigusemõistmise päeval pakutakse viies kohtumajas tasuta õigusnõu

Õigusteenuste Büroo pakub õigusemõistmise päeva raames teisipäeval ja kolmapäeval täiendavat tasuta nõustamist viies kohtumajas: Tallinnas, Tartus, Pärnus, Jõhvis ja Paides.

SA Õigusteenuste Büroo (ÕTB) juhi Hille Raua sõnul on vajadus esmatasandi tasuta õigusnõustamise järele jätkuvalt suur ning on positiivne, et Justiitsministeerium toimetulekuprobleemidega isikutele suunatud õigusabi tagab. “Õigusteenuste Büroo on sel aastal tasuta nõu andnud juba 768 sihtgruppi kuulujale ning eelmisel aastal küündis nõustamiste arv 1279 juhtumini,“ lausus Raud.

„Mitmendat aastat järjest vajavad õigusnõu saajad kõige enam abi perekonnaõiguse vallas ning oluliselt ei jää maha ka võlaõiguse ja täitemenetlusega, ega ka töösuhetega seonduv. Sageli käib nõustamise juurde kohtusse pöördumiseks riigipoolse õigusabi taotlemise juhendamine ja “e-toimiku” kaudu dokumentide esitamise abistamine,“ ütles büroo juht.

„Tasuta õigusnõustamise teenus on suunatud vähekindlustatud isikutele, kelleks on sageli töötu, puudega inimene, vanemaealine, üksikvanem või miinimumsissetulekuga pere ning sellest teenusest ei võida tihti mitte üksnes teenuse saaja, vaid ka nende pereliikmed, nagu näiteks elatise või hooldusõiguse küsimustes,“ kirjeldas Raud abivajajaid.

Õigusemõistmise päeva raames pakub Õigusteenuste Büroo 1. oktoobril tasuta õigusnõustamist Tallinnas Kentmanni tänava kohtumajas (Kentmanni 13), Jõhvi kohtumajas (Kooli 2a) ja Tartu kohtumajas (Kalevi 1) ning 2. oktoobril Pärnu kohtumajas (Kuninga 22) ja Paide kohtumajas (Tallinna 18). Nõustamised toimuvad ajavahemikus kell 11.00 kuni 15.00.

Igapäevaselt pakub Õigusteenuste Büroo Justiitsministeeriumi konkursi tulemusel tasuta õigusnõustamist Tallinnas, Tartus, Jõhvis ja Rakveres ning haldab ka www.juristaitab.ee veebilehte, mille kaudu on võimaik seal juba olemasolevatele materjalidele lisaks küsida nõu ÕTB juristilt, esitades küsimuse Foorumi rubriigi kaudu.

Head Uudised GoodNews