1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Oktoobris jõuab Vaba Lava teatrikeskuses lavale Oleg Soulimenko “Ma pigem tantsiksin sinuga”
Oktoobris jõuab Vaba Lava teatrikeskuses lavale Oleg Soulimenko “Ma pigem tantsiksin sinuga”

Oktoobris jõuab Vaba Lava teatrikeskuses lavale Oleg Soulimenko “Ma pigem tantsiksin sinuga”

vaba-lava1. oktoobril jõuab Vaba Lava teatrikeskuses lavale Oleg Soulimenko (Viin/Moskva) “Ma pigem tantsiksin sinuga”. Laval Mari-Liis Lill, Nikolai Bentsler, Gerli Rosenfeld, Anastassija Kurtšikova, Marina Gromova ja Uno Trumm.

Lavastus räägib erinevatest inimestest, kes elavad ühe katuse all, mille nimeks on “riik”. Uurime põneva talk show formaadi läbi, kui hästi tunneme neid samu inimesi, kellega koos elame. Kas me loeme nende mõtteid? Kas me teame seda meest, või naist või hoopiski noort tüdrukut, kes istub meiega samas kohvikus ja joob teed? Või oleks õigem öelda selle joogi kohta “чай”? Kust kohast ta vaatab ilmateadet? Milliseid uudiseid jälgib? Kes on tema parimad sõbrad ja suurimad vaenlased? Kus ta peol käib, või eelistab ta selle asemel hoopiski kodus raamatut lugeda? Mis on ta salasoov? Tal peab olema soov…
Mis oleks, kui paluksid ta tantsule? Ta ütleb “jah”!

Lavastaja Oleg Soulimenko selgitab lähemalt, miks just praegu ja miks just selline teema: “Eri kogukondade vahel on suur lootus, et suudame teineteist mõista. Mina püüan järeldusele jõuda, kas see on võimalik ja kuidas meie arvamused teineteisest kujunevad.  Integratsiooni ja kuuluvuse küsimus on jälle väga aktuaalne. Eesti on üsna huvitavas situatsioonis. 30% selle elanikest on venelased ning samastuvad pigem vene traditsioonide, kultuuri, keele ja ajalooga… Kuid nad ei taha Venemaal elada. Mida venelased Eestilt tahavad ja mida eestlased venelastelt tahavad, mis on ühine ning mis on nende huvide ja soovide osas erinev?”

Lavastuse dramaturg on Piret Jaaks, dramaturgiline abi Thomas Frank (Viin), videokunstnik Taavi “Miisu” Varm, lavastuskunstnik Liina Keevallik, helikujundus DJ Aleksei Semenihhin a.k.aDJ Bandit, koreograafiline abi Jasmin Hoffer (Viin), produktsioon R.A.A.A.M. ja Vaba Lava.

Lavastuse väljatoomist on toetanud Eesti Kultuurkapital, Eesti Kultuuriministeerium, Austrian Federal Chancellery, Austria Suursaatkond, Euronics, Profitoode ja Ampstükk.

VAATA KLIPPI!

Teine etendus on 2. oktoobril, peale etendust vestlus kunstnikega.
Järgmised  etendused 3. ja 4. oktoobril, lisaetendused 9. ja 10. novembril.
Tartus mängitakse lavastust 12. ja 13. novembril Tartus ERMi Teatrisaalis.

Esietendusele järgneb IN I OUT pidu – see on meelelahutuslik-teatraalne üritustesari, mille missiooniks on pakkuda noortele kunstnikele võimalust tutvustada oma ideid ja loomingut Vabal Laval.

Vaba Lava kuraatoriprogrammi paneb teist hooaega kokku tandem rahvusvahelisest kuraatorist Thomas Frankist ja eesti kuraatorist Madli Pestist, kes 2016/2017 aasta programmi valisid avalikule Eesti-sisesele ideekonkursile laekunud 35 projekti ja ca 200 välistaotluse hulgast välja 8 lavastust, koondades need pealkirja alla “IN I OUT”.

Vaba Lava on kaasaegne ja avatud etenduskunstide keskus, mille eesmärgiks on pakkuda väiketeatritele ja vabatruppidele soodsaid arengutingimusi nii teatrihoone kui erinevate tugiteenuste näol, ning arendada rahvusvahelist koostööd. Teatrikeskus on avatud uutele kooslustele ja värsketele ideedele. Vaba Lava suurtoetaja on telekommunikatsioonifirma Starman.

Head Uudised GoodNews