1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. OLE TEADLIK I Pirita linnaosa vanem: Pirita rannas jaanilõket teha ei tohi
OLE TEADLIK I Pirita linnaosa vanem: Pirita rannas jaanilõket teha ei tohi

OLE TEADLIK I Pirita linnaosa vanem: Pirita rannas jaanilõket teha ei tohi

Jaanipäeval on paljudel inimestel kindlasti plaanis teha jaanituld ja panna särisema grill. Et mõnus jaaniaeg ei lõppeks ebameeldivalt, tuleb teada, kus tohib lõket teha ja grillida ning järgida lõkketegemise ja grillimise nõudeid.

“Igal aastal seisame silmitsi ühe ja sama probleemiga: inimesed arvavad, et Pirita rannas võiks väikest lõket või grilli jaaniõhtu tähistamiseks ikka teha. Sellest hullust mõttest tasub aga paugupealt loobuda, sest Pirita rannas on lõkke tegemine ja grillimine keelatud,” oli Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat konkreetne. Ta selgitas, et lõkke tegemine avalikus kohas on lubatud ainult Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti eelneval kooskõlastusel, välja arvatud selleks linnavalitsuse poolt välja ehitatud ja märgistatud lõkkeplatsidel. Pirita rannaalal ja rannametsas lõkkeplatse ja grillimise kohti ei ole. Avalikud lõkkekohad Tallinnas asuvad Stroomi rannas, Pikakari rannas, Aegna saarel ja Pirita jõe ääres Narva maantee silla juures ning täpsed asukohad leiab Tallinna veebikaardilt.

Linnaosavanema sõnul võib oma aias lõket teha, aga arvestada tuleb tuleohutuse nõuetega ning kindlasti jälgida tuule suunda ja kiirust. “Eestlastel on jaanipäeval traditsioon teha suurt lõket ja sellest üle hüpata, kuid koduaias võiks piirduda väikse jaanitulega,“ märkis Liinat ja jagas päästeameti soovitust valida seltskonnast lõkkevalvur, kes tulel silma peal hoiab. “Päästeamet on välja kuulutanud lõkkevalvuri kampaania, mis kutsub inimesi hoolt kandma iga lõkke eest, mida nii pühade eel kui ka pärast pühi üle Eesti süüdatakse. Hoolsate valvurite vahel läheb loosi auhind. Nii et kena ja tähelepanelikku valvamist,” sedastas Liinat. Lõkkevalvuriks saab registreeruda 28. juunini ning kampaania kohta rohkem informatsiooni leiab päästeameti kodulehelt.

Liinat lisas veel, et 23. juunil tehakse jaanituld Naissaarel ja Aegnal ning sinna saab sõita Piritalt laevaga. “23. juunil väljub Monica Piritalt kell 11 nii Aegnale kui ka Naissaarele. Teine, otsereis Naissaare jaanitulele väljub Piritalt kell 16,” sõnas Liinat.

Head Uudised GoodNews