1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. OLE TEADLIK I Tallinna ühistranspordis sel suvel paberpileteid ei müüda
OLE TEADLIK I Tallinna ühistranspordis sel suvel paberpileteid ei müüda

OLE TEADLIK I Tallinna ühistranspordis sel suvel paberpileteid ei müüda

1. juunist kehtib Tallinna ühtse piletisüsteemi ühistranspordiliinidel tavapärane sõiduõiguse eest tasumise kohustus, nagu oli see enne eriolukorra kehtestamist. Muutmata jäi kord, mille alusel sõidukijuhid sularaha eest pileteid ei müü. Täna kehtiva Tallinna Linnavolikogu määrusega on selline kord kehtestatud käesoleva aasta 31. augustini.

Abilinnapea Andrei Novikovi sõnul on Tallinnas kasutusel piletisüsteem, mis võimaldab sõitjatel osta e-pileteid kõigile Eestis väljastatud Ühiskaartidele, QR-pileteid nii nutitelefonidega kui ka internetist ning lisaks e-tunnipileteid kontaktivaba pangakaardiga esiukse juurest olevast validaatorist.

„Piletimüügi lõpetamisega ühistranspordi juhi käest saavad juhid keskenduda oma põhitööle ja püsida paremini sõidugraafikus,“ rääkis Novikov.

Suurima osa paberpiletite ostjatest moodustavad Novikovi sõnul turistid. „Kuna sel suvel suurel hulgal välisturiste pealinna tõenäoliselt ei tule, on õige aeg katsetada, kui ühissõiduki juht enam pileteid ei müü,” märkis ta. Linna külalised saavad paberkandjal QR-pileti osta bussijaamas, sadamaterminalides ja lennujaamas olevatest piletimüügiautomaatidest.

Samuti kinnitas Novikov, et praegu ei ole päevakorras teine pandeemiaaegne soodustus, mille järgi mittetallinlased saaksid tasuta Tallinna ühistranspordis sõita.

Alates 1. juunist on Tallinna ühistransport suvisel töökorraldusel, mistõttu muutusid enamike bussiliinide ning kõigi trammi- ja trollibussiliinide sõiduplaanid.

Head Uudised GoodNews