1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. OLEME VAPPER RAHVAS! Kalev Kallo: jõudku vabaduse leek igaühe hinge
OLEME VAPPER RAHVAS! Kalev Kallo: jõudku vabaduse leek igaühe hinge

OLEME VAPPER RAHVAS! Kalev Kallo: jõudku vabaduse leek igaühe hinge

Kalev Kallo Tallinna Linnavolikogu esimees Kalev Kallo tervitas eile Jüriöö parki traditsioonilisele Võidupüha tähistamisele kogunenuid ning rõhutas oma sõnavõtus, et Võidupüha tähistamine aitab meenutada eestlaste vaprust.

„On omamoodi sümboolne, et tähistame Võidupüha sedavõrd lähestikku suvise pööripäevaga. On omamoodi kaunis, ehk isegi maagiline, et tähistame Võidupüha siis kui ööd on sedavõrd lühikesed, et pimedaks õieti ei lähegi. Selle viimasegi pimeduse eemale peletamiseks süüdatakse üle Eestimaa tuhanded vabaduse- ja jaanilõkked,“ rääkis Kallo.

„Meie jaoks sümboliseerivad süüdatavad lõkked eelkõige vabadust ja suuri sõjalisi võite kordades tugevama vastase üle. Ja neid võite pole ette näidata just ülearu palju. Seda tugevamalt võivad üle Eestimaa põleda vabaduselõkked ning meenutada, et oleme vapper rahvas,“ sõnas Kallo.

„Nii, nagu viiakse siit vabadusetuli linnaosadesse laiali, loodan väga, et üle kogu maa süttivad vabaduse lõkked. Loodan, et see leek jõuab iga Eesti inimese hinge ning innustab ja julgustab meid kõiki,“ rõhutas Tallinna Linnavolikogu esimees Kalev Kallo.

Traditsioonilisel Võidupüha tähistamisel Jüriöö pargis rivistus üles Vahipataljoni auvahtkond, võidutule võttis vastu ja Vabaduselõkke süütas Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf. Tuli jagatati laiali kõigile linnaosadele ning linnarahvale pakuti sõdurisuppi.

Head Uudised GoodNews