1. Avaleht
  2. Haridus
  3. ÕPI UNISTUSI ELLU VIIMA! Tartu Kutsehariduskeskus avab homme uute õpilaste vastuvõtu
ÕPI UNISTUSI ELLU VIIMA! Tartu Kutsehariduskeskus avab homme uute õpilaste vastuvõtu

ÕPI UNISTUSI ELLU VIIMA! Tartu Kutsehariduskeskus avab homme uute õpilaste vastuvõtu

Tartu Kutsehariduskeskus avab esmaspäeval uute õpilaste vastuvõtu
Foto: Tartu Kutsehariduskeskus

Tartu Kutsehariduskeskus ootab alates homsest uusi õpilasi 62 õppekavale, millest nii mõnedki on uued.

Kokku on Eesti suurimas kutsekoolis tänavu ligikaudu 1400 õppekohta. Muuhulgas on avatud mitu uut eriala, nagu näiteks bürootöö, meesterätsepa, lihatoodetetehnoloogia, reisikonsultandi, giidi ning noorem-tarkvaraarendaja erialad.

Esmakordselt sai põhihariduse baasil erialadele kandideerida juba kevadisel koolivaheajal. Nii on paljude noorte jaoks sisseastumine rõõmustavalt lõppenud ning nemad saavad suvel rahulikult puhata. “Kevadise vastuvõtu populaarseimaks osutus IT-süsteemide nooremspetsialisti eriala, kus tänaseks on kõik õppekohad täidetud ning sellele õppekavale enam vastuvõttu ei toimu,” märkis direktori asetäitja õppealal Liivi Raudsepp. Küll aga saab infotehnoloogiat õppida keskhariduse baasil.

Uuenenud ka vastuvõtu korralduslik pool, mis tähendab, et kõigil sisseastujail tuleb esitada motivatsioonikiri. See aitab selgitada kandidaadi huvisid ja eeldusi ning põhjendada erialavalikut. Kool pakub ka koolitusi motivatsioonikirja koostamiseks.

Sarnaselt eelnevatele aastatele saab tänavugi kandideerida korraga kahele erialale, kuid sedapuhku ei ole enam tegu esimese ja teise eelistuse määramise, vaid võrdsete valikutega. Kahtlemata  peavad need olema hästi läbi mõeldud ja nii saab kahele erialale kandideerida üksnes karjäärinõustajaga konsulteerides. Seetõttu pole e-vastuvõtu keskkonnas dokumentide esitajal kahe eriala valiku võimalust – seda saab teha vaid kohapeal.

Sisseastumisperioodi avame 29. juunil Facebooki vahendusel peetava online-foorumiga. “Erialavalik, õppekavade sisu, vastuvõtukord, õpilaskodu või õpilaselu on valdkonnad, mis tavaliselt enam küsimusi tekitavad,” selgitas õppekorralduse juht Mariann Karja. “Avame sel päeval piltlikult nii uksed kui aknad, et kõigile õpilaskandidaatide küsimustele operatiivselt vastata.”

Küsimused on oodatud nii Facebooki kommentaaride kui ka sõnumite keskkonnas.

Lisaks e-vastuvõtu keskkonnale saab kooli dokumente ka füüsiliselt viia, ja seda kuni 31. juulini igal tööpäeval kella 9-15.

Head Uudised GoodNews