1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Õpilased osalevad aktiivselt küünlaümbriste kogumisel
Õpilased osalevad aktiivselt küünlaümbriste kogumisel

Õpilased osalevad aktiivselt küünlaümbriste kogumisel

unnamed (1)Teist aastat järjest jäätmekäitleja Kuusakoski poolt korraldatud küünlaümbriste kogumisaktsioonile “Küünlaümbriste jaht” on registreerunud 5705 kooliõpilast üle Eesti ehk 2006 õpilast rohkem kui mullu.

Täpselt kuu aega enne kampaania ametlikku lõppu osaleb aktsioonis juba 314 klassi 133 erinevast koolist. Esindatud on kõik Eesti maakonnad, enim osalejaid tuleb Harju-, Tartu-, Pärnu ja Lääne-Virumaalt.
 
“Nii tähelepanuväärne osalejate arv näitab tõsist huvi taaskasutuse ja jäätmekäitluse vastu noorema astme kooliõpilaste seas. Viimase nädala jooksul on osalejate nimekiri täienenud üle 300 õpilase võrra ning loodame samasugust aktiivsust ka paari järgmise nädala jooksul,” ütles kampaania eestvedaja Mari-Liis Kallismaa.
 
“Küünlaümbriste jaht” on mõeldud 1.-6. klassi õpilastele üle Eesti, kelle ülesandeks on koguda kokku võimalikult suur arv tühjaks põlenud teeküünalde alumiiniumümbriseid. Kampaania peamine eesmärk on propageerida keskkonnasäästlikku käitumist ning selgitada noorema astme kooliõpilastele taaskasutuse ja jäätmete sorteerimise vajalikkust.
 
“Loodame tänavuse kampaaniaga koguda kokku vähemalt 850 000 küünlaümbrist. Kuna kampaania lõpuni on jäänud veel vaid kaks nädalat, tuletame kõikidele esimese astme kooliõpilastele meelde, et lõpptulemus sõltub just teist,” sõnas Kallismaa.
 
Osalejate registreerimine lõpeb 31. jaanuaril ning ümbriseid on võimalik lähimasse Kuusakoski teenindusjaama tuua kuni 15. veebruarini. Võitjad tehakse teatavaks märtsikuus.
 
AS Kuusakoski on Eesti suurim jäätmekäitleja, kes suunab taaskasutusse umbes poole Eesti vanametallist. Lisaks metallile võtab Kuusakoski vastu ka rehve, vanu elektri- ja elektroonikaseadmeid ning akusid ja teisi ohtlikke jäätmeid. AS Kuusakoski hoiab töös 11 teeninduspunkti üle Eesti. Ettevõte kuulub Põhja-Euroopa juhtivale tööstuslikule taaskasutusfirmale ning vanametalli töötlejale ja tarnijale Kuusakoski Oy-le. Kuusakoskil on üle maailma rohkem kui 100 tegevuskohta, millest 20 asub Soomes. Lisaks Soomele tegutseb Kuusakoski Venemaal, Eestis, Lätis, Leedus, Poolas, Rootsis, Taanis, Inglismaal, USA-s, Hiinas ja Taiwanis.

Head Uudised GoodNews