1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Õpilaste uurimused lindudest said kõrge tunnustuse
Õpilaste uurimused lindudest said kõrge tunnustuse

Õpilaste uurimused lindudest said kõrge tunnustuse

Kaspar Mölder
Kaspar Mölder

Eesti Teadusagentuur ning Haridus- ja Teadusministeerium kuulutasid 24. aprillil välja õpilaste teadustööde riikliku konkursi võitjad. Žürii esimehe, riigikogu liige Krista Aru sõnul oli otsustamine väga keeruline, sest 80 parima hulka jõudnute tase oli väga kõrge ja ühtlane.

Gümnaasiumiastmes jagas peapreemiat Saaremaa Ühisgümnaasiumi õpilane Kaspar Mölder töö eest “Kormorani toitumisest saaremaal”. See töö sai lisaks nii Eesti Ornitoloogiaühingu, Eesti Looduse kui ka Keskkonnaministeeriumi eripreemia.

Põhikooliastmes jagas peapreemiat samuti Saaremaa Ühisgümnaasiumi õpilane Martin Vesberg töö eest “Kaelus-turteltuvi, Streptopelia decaocto Kuressaares”. See töö sai ka Eesti Loodusmuuseumi eripreemia.

Lisaks tunnistati kolme eripreemia vääriliseks Tallinna Merekalda Kooli õpilase Markus Talviku töö “Lindude pesitsustingimuste loomine koduaias” ning ühe eripreemia sai Tartu Jaan Poska Gümnaasiumi õpilase Piret Pütsepa töö “Talvikese, Emberiza citrinella, populatsioonisisesed ja populatsioonivälised linnulaulu erinevused”.

Konkursi tulemusi vaata SIIT!

Head Uudised GoodNews