1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. ORELIMUUSIKA ŠEDÖÖVRID! Konstantin Volostnov täidab Niguliste saali suurepäraste orelihelidega
ORELIMUUSIKA ŠEDÖÖVRID! Konstantin Volostnov täidab Niguliste saali suurepäraste orelihelidega

ORELIMUUSIKA ŠEDÖÖVRID! Konstantin Volostnov täidab Niguliste saali suurepäraste orelihelidega

15. juunil kell 18.00 toimub Niguliste muuseum-kontserdisaalis kontsert “Orelimuusika šedöövrid Niguliste kirikus”, kus orelil mängib Konstantin Volostnov Moskvast. Piletid 10/13 eurot on müügil Piletilevi müügipunktides ja tund enne algust kohapeal

Konstantin Volostnov on sündinud Moskvas 1979. aastal. Orelimänguga ta hakkas tegelema üheteistkümneaastasena laste muusikakoolis. Ta lõpetas Moskva Riikliku Konservatooriumi 2004. aastal, seejärel õppis aspirantuuris professor Natalja Gurejeva juhtimisel ning jätkas õppimist Kõrgemas Muusikakoolis Stutgartis, mille lõpetas 2013. aastal esmakordselt selle õppeasutuse ajaloos kiitusega oreli erialal.

2008. aastal võitis ta korraga kahel rahvusvahelisel konkursil – Srambergis (Saksamaa) ja A. F. Gedike nimelisel konkursil Moskvas. 2009. aastal sai Konstantin Volostnov esikoha 25. rahvusvahelisel konkursil Saint-Olbance (Suurbritannia), kus talle omistati auhind J. S. Bachi oreliteose parima esinemise eest, publiku auhind ja auhind J. Kasceni oreliteose parima esinemise eest.

Konstantin Volostnov on osa võtnud paljudest festivalidest Prantsusmaal, Saksamaal, Hispaanias ja Kanadas. Ta esines paljudes Venemaa, Euroopa ja USA linnades orkestritega Kent Nagano, Aleksandr Lazarevi, Vladimir Ashkenazi ja Mihhail Pletnjovi juhtimisel. Ta on rahvusvahelise orelikonkursi „Organ Pluss v Tsaritsino“ korraldaja. Aastatel 2012-2015 esitas Konstantin Volostnov publikule kaks korda J. S. Bachi kõik oreliteosed (15 kavaprogrammi).

2010. aastast on Konstantin Volostnov Moskva Riikliku Konservatooriumi õppejõud, ta on salvestanud mitu CD-plaati ning esineb raadios ja televisioonis.

Head Uudised GoodNews