1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. OSALE FESTIVALIL! Rapla Kirikumuusika festivalil saab osa Arvo Pärdi ja Pärt Uusbergi loomingust
OSALE FESTIVALIL! Rapla Kirikumuusika festivalil saab osa Arvo Pärdi ja Pärt Uusbergi loomingust

OSALE FESTIVALIL! Rapla Kirikumuusika festivalil saab osa Arvo Pärdi ja Pärt Uusbergi loomingust

XXVIII Rapla Kirikumuusika festival avab uksed 2. juulil Rapla Maarja-Magdaleena kirikus unikaalse hübriidlahendusega, kus muusikahuvilised üle maailma saavad osa Arvo Pärdi ja Pärt Uusbergi loomingust. 12. juulil toimuval lõppkontserdil on laval Estonian Voices ja Kadri Voorand. Festivali korraldab Muusikute fond PLMF.

“Esmakordselt festivali ajaloos avaneb kõikidele muusikasõpradele igas maailma nurgas võimalus saada osa kontserdist,“ ütles festivali kunstiline juht Pille Lill. “Virtuaalkontserdi pileti ostjaid ootab lisaks ka kohtumine palavalt armastatud helilooja Pärt Uusbergiga ja mitmete auhindadega pärjatud dirigent Risto Joostiga.“

Avakontserdil “Pärt&Pärt” esineb Voces Tallinna koor ja orkester Risto Joosti dirigeerimisel. Kõlavad suurmeister Arvo Pärdi “Siluani laul” ja “Aadama itk” ning Pärt Uusbergi “Kiituselaul” ja “Et kiitke Jumalat, kes on nii helde”. Õnnistuse festivalile annab patroonina EELK peapiiskop Urmas Viilma, kellega toimub vestlus-kohtumine enne avakontserti kell 18.00 Rapla kiriku aias.

Festival jätkub 3. juulil, mil Märjamaa kirikus tuleb lavale tunnustatud vokaalansambel Heinavanker ja Vahastu kirikus rõõmustab 4. juulil külastajaid Arsise Kellade Ansambel. Intiimsemas meeleolus saab festivalil kuulda mitmeid Eesti väljapaistvaid muusikuid ja tipp-interpreete: 6. juulil on Käru kirik vokaalmuusika päralt, esinevad Marion Melnik, Kadi Jürgens (Eesti/Belgia), Aare Saal (RO Estonia) ja orelil Tiia Tenno; 9. juulil viivad Hageri Vennastekoguduse palvemajas publiku jazzvespriga “Üle ajamägede” Tõnu Naissoo ansambel koosseisus Margot Suur, Taavo Remmel, Ahto Abner ning lugeja Jaan J. Leppik, kontserdile järgneb vestlus-kohtumine Tõnu Naissooga; 10. juulil musitseerib Kehtna kirikus klarnetiduo Marten Altrov ja Martin Kuusk.

Festivali lõpetab 14. juulil Rapla kirikus Estonian Voices, üks Eesti säravamaid vokaalansambleid, kes on noppinud auhindu nii folk, jazz kui klassikalise muusika žanris.

Festivali raames toimuv X Rahvusvaheline Rapla Lauljate Suvekool ootab lauluhuvilisi registreeruma, lõppkontsert oratooriumi ja ooperipärlitega toimub Rapla Kultuurikeskuses 5. juulil.

Korraldajad avaldavad siirast tänu kõigile toetajatele – peasponsorid Akzo Nobel AS ja Harviker OÜ, toetajad Kultuuriministeerium, Kultuurkapital, Rapla vald, Raplamaa Omavalitsuste Liit, mitmed Raplamaa omavalitsused, Selver, Piletilevi, Powerhouse, Global Virtual Solutions jpt.

Festivali korraldamisel peame silmas kõiki ohutusreegleid, et mitte külastajaid soovimatult ohtu seada. Seoses sellega soovitavad korraldajad kontserdikülastajatel osta piletid hinnaga 7€-15€ eelnevalt Piletilevi kaudu. Piletite arv on piiratud!

Virtuaalse avakontserdi piletid koos instruktsioonidega on samuti saadaval Piletilevis, Hübriidlahenduse tehniliseks teostajaks on Hybridity meeskond Lehari Kausteli eestvedamisel.

Head Uudised GoodNews