1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Osaleb ligi 1000 koolinoort! Täna algab malevasuvi
Osaleb ligi 1000 koolinoort! Täna algab malevasuvi

Osaleb ligi 1000 koolinoort! Täna algab malevasuvi

Täna kell 12 avatakse Raekoja platsil Eesti õpilasmaleva 2017. aasta malevasuvi. Traditsiooniliselt algab avaüritus malevlaste ja rühmajuhtide rongkäiguga läbi vanalinna. Selleks kogunetakse juba kell 11 õpilasmaleva sümboolikaga Vabaduse väljakule. Sealt hakatakse kell 11.45 liikuma puhkpillimuusika saatel Raekoja platsi suunas.

Avatseremoonial saavad sõna linnaesindaja ja Tallinna õpilasmaleva juhataja, antakse tunnistused uutele rühmakomandöridele ning esitatakse ka mõned malevalaulud.

Ligi 1000 koolinoort

Tänavu läheb Tallinnast malevarühmadesse ligi 1000 koolinoort. Neist umbes pooled Tallinna linnas toimuvatesse rühmadesse ja teine pool väljapoole Tallinna. Kui tavaliselt lähevad Tallinnast teele Sihtasutuse Õpilasmalev korraldatavad malevarühmad, siis seekord on avatseremooniale oodata ka teiste Harjumaa omavalitsuste malevarühmi.

Võimalus saada teadmisi Eesti riigikaitsest

Sihtasutus Õpilasmalev koostöös MTÜ-ga Riigikaitse Rügement (Kaitseministeeriumi toel) töötas eelmisel aastal välja õpilasmaleva formaadiga sobituva riigikaitseõpetuse. Sel aastal on juba kümnekonna õpilasmaleva rühma malevlastel võimalus saada teadmisi Eesti riigikaitsest ning proovida ka metsaelu välilaagris.

Ka sel suvel pannakse kokku erinevatest Eesti piirkondadest pärit noored. Sihtasutuse Õpilasmalev ja Tartu Noorte Töömaleva ühisrühmad asuvad teele Põlvamaale Kosova külla ja Pärnumaale Koongasse.

Malevasuvi lõpeb 15.-17. augustil toimuva üleriigilise kokkutulekuga Toosikannul.

Head Uudised GoodNews