1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Oskar Lutsu huumoripreemia stipendiumi laureaat Gert Kiiler: nalja pole kunagi liiga palju
Oskar Lutsu huumoripreemia stipendiumi laureaat Gert Kiiler: nalja pole kunagi liiga palju

Oskar Lutsu huumoripreemia stipendiumi laureaat Gert Kiiler: nalja pole kunagi liiga palju

Foto: Jaan-Ivo Lukas

Pühapäeval, 1. aprillil tunnustati Palamuse rahvamajas kolmekümnenda Oskar Lutsu huumoripreemiaga ajakirjanikku ja stsenaristi Gert Kiilerit, kes on ka populaarse telekomöödia „ENSV“ üks autoreid. Kiiler on kirjutanud tekste ka koomilistele telesarjadele „Pehmed ja karvased“ ning „Hajameelselt abielus“. Viljandist võrsunud Gert Kiiler toimetab Viljandimaa ajalehe Sakala huumorilehte Liba-Sakala.

Gert Kiiler märkis usutluses ajakirjandusele, et kuigi nalja võib teha iga asja üle, meeldib talle huumorit kirjutades jääda heatahtlikuks. „Ma arvan, et nalja pole kunagi liiga palju. Kunstlikult seda juurde luua ei saa. Juba suur rahvahulk, kes kogunenud Palamuse rahvamajja, ja märkimisväärselt suur preemia väljaandjate hulk tõestavad, et huumor läheb korda väga paljudele inimestele,“ toonitas laureaat.

Lutsu naljaauhinna traditsioonilise ristimise tseremoonia viisid läbi Oskar Lutsu Palamuse Kihelkonna muuseumi muuseumipedagoog Aili Kalavus ja Jõgeva vallavolikogu esimees Raivo Meitus, kes Jõgeva maavanema algatatud traditsiooni jätkates kinkisid Gert Kiilerile Oskar Lutsu „Kevadest“ tuntud ahjuroobi.

Palamusel oli Gert Kiileril ka südantsoojendav üllatuskohtumine kunagise õpetaja ja Eesti Õpilasmaleva Sadalas tegutsenud rühma komissari Pille Tutiga, kes praegu on Jõgevamaa rahvakultuurispetsialist ja Sadala Külade seltsi juhatuse esimees.

Jõgeva vallavolikogu esimene aseesimees Mai Treial andis üle Jõgeva vallavolikogu ja vallavalitsuse tänukirja ja kevadised lilleõied omaaegsele Kevade kolhoosi esimehele Jaan Kollile, kes algatas 1986. aastal Oskar Lutsu huumoripreemia väljaandmise. Aastakümneid panustas naljaauhinna väljaandmisele Palamuse vald.

Tänapäeval annab Oskar Lutsu huumoripreemia stipendiumit välja mittetulundusühing Sokuturi koostöös Jõgeva vallavalitsusega.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews