1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Päästjad avavad huvilistele päästekomandode uksed
Päästjad avavad huvilistele päästekomandode uksed

Päästjad avavad huvilistele päästekomandode uksed

Foto: Päästeamet

Päästeamet korraldab 5.-7. septembrini riiklikes ja vabatahtlikes päästekomandodes üle Eesti avatud uste päevad, kus huvilised saavad tutvuda päästjate töö köögipoolega ning õppida ohutut käitumist. Tallinnas, Harjumaal ja Lõuna-Eestis on päästekomandod avatud 6. ja 7. septembril.

Organiseeritud tuletõrje 94. aastapäeva puhul toimuvatel avatud uste päevadel tutvustavad päästjad oma 24-tunniste vahetustega tööd, päästetehnikat ja –varustust, annavad ülevaate tule ja veega seotud ohtudest ning õpetavad õiget käitumist tulekahjude korral.

Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Indrek Intsu sõnul on otsesuhtlus päästjatega üks tõhusamaid kogukonna ennetustegevusi ja ohutussõnumid jõuavad kõige paremini kohale just vahetu suhtluse käigus. „Kui ikka iga päev õnnetusi lahendav päästja paneb sulle südamele, et enne küttehooaega tuleb küttekolded korda teha, siis see jääb hästi meelde,“ tõi Ints näite.

Päästekomandodesse on uudistama oodatud huvilised nii üksi, perega kui ka gruppides. Lisainformatsiooni oma kodukoha päästekomandode lahtioleku ja ekskursiooniaegade kohta saab Päästeameti kodulehelt (http://www.rescue.ee/avatud-uste-paevad).

Head Uudised GoodNews