1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Päästjad harjutavad naftareostuskorje tööd veekogult
Päästjad harjutavad naftareostuskorje tööd veekogult

Päästjad harjutavad naftareostuskorje tööd veekogult

Foto: Päästeamet

Täna toimub Sõtke paisjärvel Ida päästekeskuse Kohtla-Järve, Sillamäe, Narva ja Narva-Jõesuu päästekomando päästjatele õppus veekogult reostuse korjamise kohta.

Õppuse sisuks on harjutada naftareostusekorje varustuse kasutamist: poomide paigaldamine vette ja naftareostuse piiramise imitatsioon õlitõkke poomide abil, koos reostuse korjekoha moodustamisega.

Õppuse üks korraldajatest Ida päästekeskuse valmisolekubüroo juhtivspetsialist Ksenia Vihrina peab päästjate harjutamist üheks väga oluliseks osaks nende tööst. „ Meie ülesanne on olla valmis igaks sündmuseks, seal hulgas ka reostuse korjamiseks siseveekogudelt. Kuna neid sündmusi tuleb ette harva, on harjutamine seda olulisem,“ sõnas Vihrina.

Õppusele eelnesid õppepäevad praktiliste harjutustega Kohtla-Järve päästekomando, Narva, Narva-Jõesuu ja Sillamäe päästekomando kõikidele valvevahetustele ning Narva korrapidamisgrupi operatiivkorrapidajatele.

Ida regioonis pakub naftareostuskorje tööde teenust vaid Kohtla-Järve päästekomando, kuid reaalsel sündmusel ühest meeskonnast ei piisa. Seega koolitab Ida päästekeskus ka teisi päästekomando meeskondasid, et nad vajadusel abistada saaksid. Selliseid koolitusi tehakse igal aastal ning eelmine toimus Saka karjääris. Eelmise aasta õppusel osalesid Jõhvi, Kiviõli ja Kohtla-Järve komandod ning Jõhvi operatiivkorrapidajad.

Head Uudised GoodNews