1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Palju õnne! Aasta õeks valiti SA Tartu Ülikooli Kliinikumi õde Annely Grossthal
Palju õnne! Aasta õeks valiti SA Tartu Ülikooli Kliinikumi õde Annely Grossthal

Palju õnne! Aasta õeks valiti SA Tartu Ülikooli Kliinikumi õde Annely Grossthal

Foto on illustratiivne

Eesti Õdede Liit andis täna, rahvusvahelisel õdede päeval Tartus toimunud konverentsil “Õdede hääl kõlavaks!” üle aasta õe tiitli, mille pälvis SA Tartu Ülikooli Kliinikumi anestesioloogia ja intensiivravi kliiniku erakorralise meditsiini osakonna õde Annely Grossthal.

„Annely Grossthal on lisaks oma igapäevatööle panustanud ka erakorralise meditsiini valdkonna arendamisse osaledes õppepäevade korraldamisel, koostöövõrgustiku arendamisel ja valdkonna regulatsioonide täiendamisel. Kolleegide sõnul on Annely Grossthal suure vastutustundega ja kohusetundlik õde, kes arvestab töökaaslastega, oskab hinnata enda ja teiste jõuvarusid, on kiire reageerimisega ning tegutseb kiiresti ka ootamatutes situatsioonides,“ rääkis Eesti Õdede Liidu president Anneli Kannus.

Annely Grossthal töötab tervishoiusektoris juba 29 aastat. Ta on 2006. aastast Eesti Punase Risti lektor.  2012. aasta sügisel taaselustati erakorralise meditsiini õdede seltsing, mille juhatuse üheks liikmeks valiti Annely Grossthal, kes jätkab juhatuse esinaisena tänaseni. Ta esindab erakorralise meditsiini õdede seltsingu liikmeid Eesti Õdede Liidus ja teeb koostööd teiste organisatsioonidega.

„Õed ja õendustöötajad on arvukaim tervishoiusüsteemis töötav jõud, kellega patsiendid kõige enam vahetult kokku puutuvad ning kellel on kandev roll patsiendi tervenemisprotsessis. Sellepärast on väga oluline õdede tööd tunnustada ja nähtavamaks teha,“ sõnas Anneli Kannus.

Eesti Õdede Liit on seadnud oma eesmärgiks elanikkonna tervise, õendustöötajate kutse arengu ning inimeste terviseteadlikkuse edendamise, olles koolitajaks aastas pooltele oma liikmetele. Eesti Õdede Liidus on 9 erineva valdkonna seltsingut.

Head Uudised GoodNews